Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wielermoment 2015 (16): Europese titel Van Eck

Donderdag 17 december 2015

Nieuws - Bij de Europese Kampioenschappen Mountainbike  in het Italiaanse Chies D’Alpago werd Jeroen van Eck deze zomer Europees kampioen op het onderdeel Eliminator. In de finale rekende hij af met  Heiko Hog (DUI),  Marcel Wildhaber (ZWI) en de Fransman Titouan Perrin Ganier.

De renner van het MPL Specialized MTB Team reed bij de kwalificatie een zestiende tijd.  Nadat de eerste heat gereden was gooide het noodweer roet in het eten. De race werd uitgesteld omdat het onverantwoord voor de renners was om door te rijden.  Zaterdagmiddag werd de race hervat.  In de finale ging Van Eck als eerste weg , reed de bochten vol door en de afdaling redelijk behoudend. Het laatste stuk richting finish was het vol doortrekken met een Europese titel als resultaat.  Even was er nog protest van de Zwitsers en de Fransen,  (ze meenden dat Van Eck te snel weg was) maar na het zien van de TV beelden trokken ze dat protest terug.

CyclingOnline.nl laat u tot in de week voor Kerst kiezen uit een aantal memorabele momenten uit 2015. Aan de lezers is het om hét wielermoment van 2015 te kiezen. Onder alle inzenders verloten wij jaarkalenders 2016 van Merida Benelux en een sporttas van Roompot Vakanties met andere geschenken van dit team. Stemmen kan door een mail te sturen aan redactie@cyclingonline.nl

Moment 1: Van der Poel wereldkampioen in het veld

Moment 2: Vos verovert goud en brons in veld

Moment 3: Kirsten Wild wereldkampioene scratch

Moment 4: Niki Terpstra imponeert in voorjaar

Moment 5: Steven Kruijswijk kan het nog

Moment 6: Ellen van Dijk wint op European Games

Moment 7: Steven Lammertink Europees kampioen tijdrijden -23

Moment 8: De Tourstart in Nederland