Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wielermoment 2015 (5): Kruijswijk kan het nog

Vrijdag 04 december 2015

Nieuws - Steven Kruijswijk stelde zich kwetsbaar op voor aanvang van de Giro d'Italia. Van de 2015-editie van de Italiaanse ronde - waar hij ooit zo sterk debuteerde -zou zijn toekomst als ronderenner afhangen. Uiteindelijk kwam de Brabander van Lotto-Jumbo als zevende aan in Milaan. En won hij bijna de bergtrui.

Die mooie afloop diende zich niet direct aan. Aanvankelijk verloor Kruijswijk veel tijd. Op de eerste rustdag stond hij 23e en leek de gedroomde top tien heel ver weg. Maar Kruijswijk - die vooraf wist dat hij ten opzichte van de concurentie minder verval kent in een grote ronde - knabbelde beetje bij beetje meer van zijn nadelige marge af. In de slotweek zag het publiek een renner vol zelfvertrouwen die zich vol in de strijd om de blauwe bergrui mengde, die ook droeg, maar uiteindelijk af moest geven aan Visconti. Met twee tweede plaatsen en nog drie klasseringen bij de beste vijf in de daguitslagen had Kruijswijk bovendien laten zien ook voor de ritzeges mee te kunnen spelen. Het optreden werd bekroond met een plek in de Tourselectie. Daarin werd hij 21e. Maar de Brabander kon de boeken over 2015 vooral sluiten met de geruststellende gedachte dat hij nog altijd een troef voor het klassement kan zijn.

CyclingOnline.nl laat u tot in de week voor Kerst kiezen uit een aantal memorabele momenten uit 2015. Aan de lezers is het om hét wielermoment van 2015 te kiezen. Onder alle inzenders verloten wij jaarkalenders 2016 van Merida Benelux en een sporttas van Roompot Vakanties met andere geschenken van dit team. Stemmen kan door een mail te sturen aan redactie@cyclingonline.nl.

Foto: © RCS

 

Moment 1: Van der Poel wereldkampioen in het veld

Moment 2: Vos verovert goud en brons in veld

Moment 3: Kirsten Wild wereldkampioene scratch

Moment 4: Niki Terpstra imponeert in voorjaar



Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl