Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wielermoment 2015 (7): Europese titel Lammertink

Maandag 07 december 2015

Nieuws - Steven Lammertink  gold na zijn bronzen medaille op het WK voor junioren in Kopenhagen (2011) natuurlijk al wel als internationaal talent, maar brak dit jaar definitief door en verdiende daarmee een profcontract bij Lotto-Jumbo. Hoogtepunt in zijn seizoen? De Europese titel tijdrijden in Tartu.

Daarvoor was de jongere broer van Roompot-prof Maurits ook al overtuigend Nederlands kampioen geworden in Emmen en won hij dankzij de ritwinst in de rit tegen de klok ook het eindklassement van de Tour de Berlin. Ook was er een dagsucces  in de Triptygue Monts et Chateaux. Lammertink is een renner die in zichzelf durft te geloven. Dat was te zien in de manier waarop hij zich focuste op de ritten tegen de klok omdat hij met zijn management (SEG) de overtuiging had dat daar zijn toegevoegde waarde voor profteams lag. Maar het was ook terug te zien in de manier waarop hij zijn tijdrit op het EK indeelde. In de bondsauto achter hem maakte men zich na het eerste tussenpunt zorgen, maar Lammertink had zijn beste krachten voor het zwaarste deel bewaard en zag dat beloond met een blauwe trui met sterren. Op het WK kwam hij door ziekte iets minder uit de verf. 

CyclingOnline.nl laat u tot in de week voor Kerst kiezen uit een aantal memorabele momenten uit 2015. Aan de lezers is het om hét wielermoment van 2015 te kiezen. Onder alle inzenders verloten wij jaarkalenders 2016 van Merida Benelux en een sporttas van Roompot Vakanties met andere geschenken van dit team. Stemmen kan door een mail te sturen aan redactie@cyclingonline.nl

Foto: © Sportfoto

Moment 1: Van der Poel wereldkampioen in het veld

Moment 2: Vos verovert goud en brons in veld

Moment 3: Kirsten Wild wereldkampioene scratch

Moment 4: Niki Terpstra imponeert in voorjaar

Moment 5: Steven Kruijswijk kan het nog

Moment 6: Ellen van Dijk wint op European Games



Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl