Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Belgische Bex wint derde rit EWT junior-vrouwen

Vrijdag 08 april 2016

Women - Nathalie Bex heeft in Stadskanaal de derde etappe van de Energiewacht Tour voor junior-vrouwen gewonnen. De Belgische versloeg haar medevluchtsters Karlijn Swinkels (tweede) en de Duitse Christa Riffel in de sprint.

Bex trok als eerste ten aanval en kreeg Riffel en Swinkels mee. "De Duitse ging op kop de sprint aan en ik heb wat afstand genomen om er vervolgens hard overheen te gaan. Karlijn drong nog lang aan, maar zat schijnbaar toch te kapot om er nog langs te komen" aldus de dagwinnares. De nummers één en twee van de rituitslag gaven elkaar net na de streep een high-five. "We zijn wel geen ploegggenotes, maar we verstaan elkaar goed. We zijn beiden renster die willen aanvallen."

De Duitse Riffel was voor de tweede dag in de aanval en plukte daar de vruchten van in Stadskanaal, waar ze tot haar eigen verbazing het geel van de Energiewacht Tour om de schouders kreeg. "Ik heb daar helemaal niet op gerekend, heb gewoon twee dagen achtereen mijn kansen gepakt. Natuurlijk gaan we de trui proberen te verdedigen, maar het slagen van deze ronde staat of valt niet met het winnen van de ronde."

Anne de Ruiter baalde na afloop dat ze haar trui moest inleveren. "Maar dat is ook wel een beetje mijn eigen schuld. Ik heb teveel van achteren gekoerst en daardoor kon ik niet reageren. Ik viel in de beginfase van de rit en daarna zat de schrik er gewoon even wat te veel in. Maar zaterdag ga ik uiteraard proberen de trui terug te nemen."

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl