Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

EWT: Dragoo wint in Stadskanaal

Vrijdag 08 april 2016

Women - De Amerikaanse Allie Dragoo heeft de derde etappe van de Energiewacht Tour gewonnen. Ze ontsnapte in Stadskanaal uit een kopgroep van zes. 

Julie Leth van Hitec probeerde de Amerikaanse nog te achterhalen, maar strandde op de tweede plaats. In de kopgroep bevonden zich ook Vera Koedooder (Parkhotel Valkenburg), Moniek Tennigloo (Rabobank) en Gretchen Stumhofer (USA). De zes reden na circa 45 kilometer weg in deze 131 kilometer lange etappe, zagen het peloton voor het ingaan van de drie plaatselijke ronden langzaam inlopen, maar kregen uiteindelijk een vrijgeleide. Niemand immers voorin vormde een bedreiging voor de toppers van het klassement.  Chantal Blaak behield dan ook de leiding. "Toen de groep weg reed, hebben we even contact met de ploegleiderswagen gezocht om te kijken wie er precies mee zaten. Maar de zes waren volstrekt ongevaarlijk voor het klassement. We hebben de koers gecontroleerd, maar nooit echt aangedrongen, ook omdat de zware dag van donderdag er ingehakt had. Zaterdag wacht de rensters een rit-in-lijn en een tijdrit. "Een dag met een dubbele koers is lastig" zei Blaak. "Je moet zeer geconcentreerd blijven. Het eerste doel is om in de morgen Ellen en mij voorin het klassement te houden. De tijdrit kan alles veranderen. Ellen kan toeslaan als tijdritspecialiste, voor ons is dat goed. Persoonlijk weet ik niet waar ik sta op dit onderdeel. Ik ben misschien niet de beste, maar ik kan wel goed presteren. Het is een uitdaging om te zien hoever ik kom. Ik kijk er naar uit om dat uit te vinden.""

Koedooder sterk

Vera Koedooder was op de vierde plaats de beste Nederlandse in de uitslag. Na blesssureleed was het pas haar vierde wedstrijd van het seizoen. "Toch voelde ik me sterk en werd er in de kopgroep regelmatig gevraagd of ik het even rustiger aan wilde doen. In de finale moest ik gokken, ik kon moeilijk overal achter aan gaan vangen. De anderen verwachten dat wel. Leth probeerde het, die was nog fris, omdat ze nauwelijks had mee gedraaid op verzoek van haar ploegleider. Toen zij was terug gehaald, ging Dragoo. Ik wilde op dat moment niet weer reageren, de anderen schijnbaar ook niet. Aan de ene kant ben ik heel blij dat ik dit niveau alweer kon halen, aan de andere kant weet je dat je ook kunt winnen als je mee zit. Al was ik wel aardig kapot merkte ik toen ik sprinten moest."

Eerste Europese zege

Voor Dragoo was de overwinning welkom. "Het was mijn eerste Europese overwinning, dus dat betekent veel voor me. Ik zal Stadskanaal dan ook niet snel vergeten. Ik had met Stumhofer nog een ploeggenote mee en we zijn gewoon vol voor ritwinst gegaan. Je weet dat een rit als deze zich daarvoor leent, morgen is de tijdrit en dan kun je de ruimte krijgen. Ik heb het een aantal keren geprobeerd, maar op twee kilometer van de meet kreeg ik een gaatje. Toen ben ik doorgegaan en kijk wat het me brengt. Ik hoop morgen ondanks deze inspanning ook nog een goede tijdrit neer te zetten."

foto (c) Sportfoto

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl