Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Slotrit Energiewacht Tour junior-vrouwen voor Mettraux

Zaterdag 09 april 2016

Women - De Zwitserse Lena Mettraux heeft solo de slotrit van de Energiewacht Tour op haar naam gebracht. Zij bleef Floor Weerink nipt voor in Zuidhorn.

De Duitse Christa Riffel bracht het eindklassement op haar naam. Aanvankelijk leek de renster in de gele Energiewacht-trui de slag te missen toen het veld al in het eerste koersuur uiteen sloeg, maar de inwoonster van Karlsruhe wist de kloof te dichten. "Toen wist ik dat ik me niet opnieuw moest laten verrassen en in de buurt van Anne de Ruiter moest blijven. Het lukte, maar ik was nog niet helemaal zeker van mijn zaak, totdat ik opgeroepen werd. Het is ongelofelijk dat ik deze wedstrijd win, ik heb nog nooit een rittenkoers op mijn naam gebracht" aldus de Duits kampioene tijdrijden bij de junior-vrouwen van 2015.  "Ik kwam hier om top 10 of top 15 te rijden, maar het ging me goed af. Ik zat mee op de tweede en derde dag in de ontsnapping en dat heeft me uiteindelijk de zege gebracht. Heel mooi dat ik met de zege, de bloemen en de beker terug naar Duitsland kan.

Mettraux verrast

De Zwitserse Lena Mettraux won de rit. Achter Floor Weerink werd Arianne Pruisscher derde. Ze hielden daar beiden een trui aan over. Mettraux speelde in het klassement geen rol meer en kreeg de ruimte van de anderen. "Ik had me voorgenomen om een solo van tien kilometer te proberen in de slotfase. Het viel even stil en ik ben gegaan. Het was zwaar op het laatst, maar ik kon het net houden. Een mooie zege, mijn eerste grote overwinning eigenlijk."

Op het eindpodium kreeg Riffel gezelschap van Anne de Ruiter (tweede) en Karlijn Swinkels (derde). Een ander Nederlandse tintje aan de zege was dat ons land de UCI Nations Cup aanvoert na deze derde wedstrijd uit de reeks. 

Foto: © Sportfoto Het eindpodium van de Energiewacht Tour voor junior-vrouwen

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl