Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Stam en Armitstead langer bij Boels-Dolmans

Dinsdag 03 mei 2016

Women - Het Boels-Dolmans Cycling Team heeft de contracten met de Britse kopvrouw Lizzie Armitstead en de Nederlandse team manager Danny Stam met twee jaar verlengd tot eind 2018.

Hiermee weet de ploeg de continuïteit van deze succesvolle sportformatie gewaarborgd. Het tweetal stond immers aan de basis van de ontwikkeling van het Boels-Dolmans Cycling Team, dat de afgelopen seizoenen uitgroeide van talentenploeg tot de toonaangevende internationale topformatie van het afgelopen voorjaar.

Armitstead voegde zich met Stam in 2013 bij de formatie en boekte met de wereldtitel op de weg (2015) en eindzeges in de wereldbeker (2014 en 2015) de belangrijkste sportieve successen voor Boels-Dolmans. Dit voorjaar won zij al de Omloop Het Nieuwsblad, de Strade Bianche, de Trofeo Binda en de Ronde van Vlaanderen.

Verder professionaliseren

Team manager Danny Stam wist vanuit de bestaande basis de vrouwenformatie steeds verder te professionaliseren. Toen dit voorjaar bijna alle wedstrijden van betekenis werden gewonnen door zijn rensters, kon de Noord-Hollander tevreden constateren dat dit proces op de gewenste wijze had uitgepakt. “Onze rensters weten dat ze de koersen kunnen domineren als ze goed samen rijden en er allen afzonderlijk alles voor doen en laten. Iedereen wil zo een seizoen beginnen, maar wij doen het. Dat is niet de inspanning van één winter, maar een proces van jaren. Ik ben blij dat we deze lijn verder door kunnen trekken de komende seizoenen en ben heel benieuwd waar we nog toe in staat zullen zijn. Boels Rental en Dolmans Landscaping Group zijn als partners van onze ploeg zeer betrouwbaar en coöperatief gebleken. Een situatie waar veel andere teams met bewondering en een lichte jaloezie naar kijken. Deze sponsoren staan bovendien voor een lange termijnvisie, waar we al veel successen aan te danken hebben. Daar zullen ongetwijfeld nog veel mooie sportieve prestaties bij komen.”

Prestatieniveau hoog houden 

 

Armitstead zelf realiseerde dit voorjaar een grote sportieve droom door de Ronde van Vlaanderen te winnen. De Olympische Spelen in Rio zijn het volgende doel van de leidster in de UCI Women’s WorldTour. De Britse vindt het prettig om al ruim voor Rio te weten dat ze de komende twee seizoenen in haar vertrouwde Boels-Dolmans Cycling Team kan blijven fietsen. “De afgelopen jaren hebben we als groep een ontwikkeling door gemaakt die ons op een heel hoog gezamenlijk niveau heeft gebracht. Als team koersen we altijd om te winnen en hebben we soms aan een blik of gebaar genoeg om te weten wat er te gebeuren staat. In deze omgeving heb ik mijn belangrijkste sportieve successen geboekt en zet ik mijn loopbaan graag verder voort. We hebben een solide en professionele organisatie achter ons staan, waardoor we in staat zijn om ons hoge prestatieniveau op het huidige peil te houden.”

Foto: © Sportfoto Danny Stam en Lizzie Armitstead bleken een succesvol koppel de afgelopen jaren. Die samenwerking blijft nog minimaal twee jaar bestaan.

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl