Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Assen ontvangt opnieuw etappe Olympia's Tour

Dinsdag 14 juni 2016

Nieuws - Assen maakt opnieuw onderdeel uit van het etappeschema van Olympia's Tour. Was de Drentse provinciehoofdstad in 2015 op de openingsdag gastheer van een ploegentijdrit en vertrekpunt van de tweede etappe richting Ureterp, dit jaar heeft Assen de oudste etappekoers van Nederland op de tweede dag van de ronde op bezoek.

Voor woensdag 28 september is een 143 kilometer lange rit door Drenthe voorzien. Daarin is een groot deel van de vroegere Dorpenomloop Drenthe opgenomen, waardoor plaatsen als Norg, Tynaarlo, Zeegse, Gasteren, Anderen, Eext, Drouwen, Buinen, Exloo, Valthe, Odoorn, Schoonoord, Grolloo, Annen, Loon, Ubbena en Zeijen in de route terug zijn te vinden.

Ook krijgen de renners twee kasseistroken voorgeschoteld met een totale lengte van 5,5 kilometer. Die zijn in het parcours terug te vinden in de strook van Buinen naar Exloo en bij Papenvoort. Het Dr. Nassau College, locatie Quintus in Assen, vormt op de 28e september het kloppend hart van deze wielerdag. De start is om 12 uur voorzien aan de Mr. Groen van Prinstererlaan en de finish wordt op diezelfde locatie rond 15.30 uur verwacht. Coördinator Topsportbeleid Dr. Nassau College Jaap Meijering is blij en trots dat de start en finish van deze Drentse Olympia’s Tour-etappe bij hun splinternieuwe schoollocatie plaats gaat vinden. "We gebruiken deze unieke sportaccommodatie waar leerlingen studie en topsport ideaal met elkaar kunnen combineren. Het is dan ook prachtig dat de grootste wielertalenten in de wereld tot 23 jaar bij ons in actie komen; dit is een mooie stimulans voor onze leerlingen!"

Ook Wethouder Albert Smit van Assen is opgetogen dat het weer gelukt is om een etappe van Olympia’s Tour in zijn gemeente plaats te laten vinden. "Als topsportstad Assen zijn we blij dat we de wielertalenten van Olympia’s Tour mogen verwelkomen, dit sluit mooi aan bij het nieuwe regionaal wielercentrum met Wielerpiste en BMX-baan dat we pas geleden hebben kunnen openen. Talentontwikkeling is waar we als wielerstad Assen graag een bijdrage aan leveren." Koersdirecteur Thijs Rondhuis is op zijn beurt gelukkig met de etappe in het noorden van Nederland. "Assen is zich in Noord-Nederland steeds nadrukkelijker aan het profileren als echte sport- en wielergemeente. De omgeving leent zich bovendien voor een rit waarin het zowel door de kasseien onderweg als door de smalle wegen goed opletten is voor de coureurs."

Foto: © Sportfoto

 

 

 

 Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl