Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

3M stopt per 2017 sponsoring wielerploeg

Donderdag 30 juni 2016

Elite men - Aan het eind van dit jaar zal multinational 3M het contract als hoofdsponsor van de continentale wielerploeg Team3M niet meer verlengen.

Hoewel de formatie op Belgische licentie reed, was de Nederlandse afvaardiging altijd groot. Dit jaar rijden Michael Vingerling, Piotr Havik, Yoeri Havik, Jaap de Man, Dick Janssens, Bob Schoonbroodt, Ricardo van Dongen en Melvin van Zijl voor de ploeg. Na 4 jaar hoofdsponsor te zijn geweest van deze wielerploeg zal het technologiebedrijf zijn sponsoractiviteiten  meer richten op wetenschap en duurzaamheid. De ploeg had ooit ambitieuze plannen om op een hoger profniveau te gaan acteren, maar dat bleef bij woorden. Ook was 3M een jaar hoofdsponsor van Olympia's Tour.  Het team gaat op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor. De continuïteit is sowieso tot aan het eind van dit jaar gewaarborgd. 

Prachtige periode

"Sportief hebben we ook een aantal zaken neergezet. Zo wonnen we vorig jaar in de profkoers 3-daagse De Panne een van de klassementstruien. In de Ster ZLM Toer van dit jaar werd zelfs de prestigieuze bolletjestrui voor de neus van de vele profs weggekaapt door een van de Team3M renners. Ondanks de terugtrekking van de hoofdsponsor, kijken we samen terug op een prachtige periode waarin we veel talenten de kans hebben gegeven zich te tonen, zich te ontplooien en verder te groeien. Per jaar zijn 1 of meer renners doorgestoten als profrenner en in totaal is sprake van honderden podiumplaatsen van Team3M renners.” Aldus Bernard Moerman namens Team3M.

Foto: © Sportfoto Een tweede plaats van Michael Vingerling in Veenendaal was één van de hoogtepunten uit het bestaan van Team 3M

Speel mee met ons Tourspel, onder de eerste 800 inzenders verloten we bidons van profploegen

 

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl