Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Twee keer zilver op EK Baan

Donderdag 14 juli 2016

Track - Op de derde dag van het Europees Kampioenschap op de baan voor junioren (m/v) en beloften (m/v) in Montichiari wist de Nederlandse baanploeg opnieuw eremetaal te behalen. Hetty van de Wouw won het zilver op de sprint en Marit Raaijmakers veroverde een medaille van de zelfde kleur op de puntenkoers. Beide rensters realiseerden dit in de categorie junior-vrouwen.

Van de Wouw kampte met gemengde gevoelens na afloop. Nadat ze al goud veroverde op de teamsprint was ze dicht bij een tweede Europese baantitel. De Française Mathilde Gros bleek echter in de finale te sterk voor de Nederlandse. Er was een beslissende rit voor nodig om goud en zilver toe te kennen. "Ik won de eerste rit, maar zij was de snelste in de tweede. In de beslissende rit was ze nét iets eerder bij de finishlijn. Ik was er kortom dicht bij en dan is het natuurlijk jammer dat het niet lukt. Aan de andere kant was Gros in de kwalificatie veel sneller en had ik vooraf niet gedacht dat ik het haar zou moeilijk zou kunnnen maken. Ik heb mezelf positief verrast." Bij de beloften-vrouwen was Elis Ligtlee de snelste in de kwalificatie van de sprint en is zij nog in de race voor een medaille.

Zilver voor Raaijmakers

Eerder op de dag behaalde Marit Raaijmakers een zilveren medaille op de puntenkoers bij de junior-vrouwen. Duurcoach Peter Schep kon daar goed mee leven. "De Italiaanse winnares Letizia Paternoster was duidelijk de sterkste in koers en won ook gemakkelijk de sprints. Marit ging op het juiste moment aan, de rest zat even niet goed, maar Paternoster spring mee. Ik gaf aan dat ze maar samen door moesten rijden, want de Italiaanse zou zich ook een volgende keer niet laten verrassen. Daarna heeft Marit Raaijmakers zich op het zilver gericht, een sterke prestatie voor een eerstejaars junior-vrouw. En bovendien het hoogst haalbare in deze wedstrijd." Tessa Dijksman werd tiende op het onderdeel puntenkoers bij de vrouwen -23. Junior Bas Ottevanger kwam uit op het omnium, halverwege dit onderdeel staat de Nederlander derde. "Podium is ons doel en Bas ligt dus mooi op schema" oordeelde Schep.

Foto: © KNWU

 



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl