Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Rol van kopman even wennen voor Van Emden

Maandag 26 september 2016

Elite men - Jos van Emden werd vijfde in de eindstand van de Eneco Tour. De renner van Lotto-Jumbo sloot de Nederlands-Belgische rittenkoers met  een tevreden gevoel af. Al was het soms ook wat onwennig voor hem om niet een dienende rol te vervullen.

“Vijfde worden op dit niveau is natuurlijk mooi, maar het is toch balen dat ik op slechts een paar seconden van het podium finish. De koers is echter voorbij en ik kan alleen maar tevreden zijn met dit resultaat.” Van Emden beseft dat hij een goede prestatie heeft geleverd. “Dit was een van de grote doelen voor mij dit seizoen, en als het dan lukt is dat wel erg mooi.” 

Even wennen

Van Emden voegt toe. “Het was een zware dag met veel verschillende koerssituaties. We kwamen een aantal keer in de positie dat ons klassement voorbij was. Samen met Wilco heb ik dat gelukkig recht kunnen zetten.” Het was voor Van Emden een nieuwe manier van koersen. “Het was voor mij wennen om volledig aan mezelf te moeten denken. Normaal gesproken rijd ik voor onze kopmannen en nu was het andersom. Dat het dan daadwerkelijk lukt op dit niveau geeft zelfvertrouwen voor de komende jaren.” 

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl