Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

UCI Paracyclingevenementen bij Organizing Connection

Dinsdag 18 oktober 2016

Nieuws - Het Osse bedrijf The Organizing Connection kan zich de komende jaren richten op drie UCI Para-cycling evenementen (wielrennen voor deelnemers met een lichamelijke beperking) in de Provincie Drenthe.

Tijdens het WK Wielrennen in Qatar werd bekendgemaakt dat Provincie Drenthe, in samenwerking met Gemeente Emmen én The Organizing Connection de UCI Para-Cycling Road World Cup 2017 & 2018 én UCI Para-cycling Road World Championships in 2019 toegewezen heeft gekregen! Met een uitgewerkt rapport waarin de investeringen en toekomstplannen rondom fietsen worden omschreven en deze drie evenementen is Drenthe de eerste Provincie die het UCI Bike Region Label in de wereld heeft ontvangen. 

De Provincie Drenthe benaderde het Osse bedrijf The Organizing Connection vanwege haar ervaring met het binnenhalen én organiseren van grote internationale evenementen. Eerder organiseerde TOC onder andere Red Bull kop over kop in Rhoden (Drenthe) en Breda, het WK Para-cycling op de baan in Apeldoorn, vele WK’s veldrijden en het WK BMX in Ahoy. De drie topsportevenementen aangepast wegwielrennen in 2017, 2018 én 2019 liggen organisatorisch compleet in handen van The Organizing Connection. Directeur Eric Kersten: “Wij zijn hartstikke blij dat wij deze drie topsportevenementen aan onze agenda mogen toevoegen. Sport en gehandicaptensport staan hoog op de maatschappelijke agenda. Met deze drie para-evenementen hopen wij een bijdrage te kunnen leveren aan het professionaliseren van de gehandicaptensport.”

Kwalificatiemogelijkheid Tokyo2020

Het wereldkampioenschap vindt plaats in een pre Paralympisch jaar waarbij dit evenement geldt als belangrijkste kwalificatiemogelijkheid voor de Spelen in Tokyo2020. Het WK in eigen land zal naar verwachting thuisvoordeel opleveren voor de Nederlandse atleten tijdens het toernooi én in aanloop naar de Paralympische Spelen. 



Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl