Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Internationaal veld voor WB Baan Apeldoorn

Dinsdag 01 november 2016

Track - Bij de wereldbekerwedstrijd op de baan in Omnisport Apeldoorn komen deelnemers uit maar liefst veertig landen in actie. Veel renners en rensters die onlangs nog straalden op het Europees kampioenschap op de baan, zoals tweevoudig Europees kampioene Kirsten Wild.

Maar ook veel deelnemers van de Olympische Spelen in Rio, waaronder de Nederlandse sprinters Jeffrey Hoogland en Laurine van Riessen en de achtervolgers Wim Stroetinga en Jan Willem van Schip. Elis Ligtlee – de olympisch kampioene op de keirin – ontbreekt helaas op de piste door een blessure. Maar wie voor zaterdag of zondag een toegangskaartje koopt, kan de olympische heldin wel ontmoeten dankzij een Meet & Greet. 

Onder de ingeschrevenen vallen bepaalde namen direct op. Deelnemers die in een verder of zeer recent verleden succesvol waren op het allerhoogste niveau zijn bijvoorbeeld de Britse rensters Katy Marchant (zij won brons op de sprint in RIo) en Elinor Barker, die met de ploegachtervolging goud won in Rio. Voormalig wereldkampioene en olympisch deelneemster Kirsten Wild, onlangs goed voor twee Europese titels in Frankrijk. kersvers Europees kampioene Lotte Kopecky (koppelkoers) en de Franse voormalig wereldkampioenen Morgan Kneisky en Kevin Sireau zijn ook klinkende namen op de lijst met ingeschrevenen. En wat te denken van de Belgen Kenny de Ketele en Moreno de Pauw die onlangs de sterk bezette Zesdaagse van Londen wonnen.

Maar ook gebruiken veel landen de eerste wereldbekerwedstrijden na de Olympische Spelen om een nieuwe lichting te laten proeven aan een mondiaal topniveau. Dus is de kans groot dat de toeschouwers in Apeldoorn in november ook veel renners zien rond rijden, die straks stralen op de volgende Olympische Spelen. Die van Tokio 2020.

Martin de Kok van Libéma Profcycling, verantwoordelijk voor de organisatie van de baanevenementen in Omnisport , is blij weer een nieuw wielerevenement te mogen begroeten. “We hebben met diverse Nederlandse kampioenschappen, een aantal Europese kampioenschappen en twee wereldkampioenschappen (een regulier WK en een mondiale titelstrijd voor het para-cycling) al mooie evenementen naar Apeldoorn gehaald, maar een wereldbeker hadden we nog nooit. Van over de hele wereld komen de beste baanrenners naar Apeldoorn en dat zal leiden tot drie dagen baanwielersport van de  bovenste plank. We hopen er bovendien onze ambities voor een nieuwe wereldkampioenschap extra mee in de verf te zetten.” Kaarten zijn te bestellen op www.wereldbekerbaanwielrennen.nl.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl