Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ellen van Dijk volgt zichzelf op als kampioene tijdrijden

Woensdag 19 juni 2013

NK Tijdrijden - Ellen van Dijk is voor het tweede jaar op rij Nederlands kampioene tijdrijden geworden. De Amsterdamse bleef in het Groningse Winsum Loes Gunnewijk (tweede) 39 seconden voor. Annemiek van Vleuten werd derde en gaf een minuut en een seconde toe.

Marianne Vos had zich voor het tweede jaar op rij afgemeld voor deze nationale titelstrijd, maar daar liet Van Dijk de feestvreugde niet door bederven in Groningen. "Als Marianne het gevoel had gehad hier te kunnen winnen, dan was ze vast wel gestart. Nu maakt ze andere keuzes. Ik ben zelf niet zo bezig met haar afzegging, alleen vinden anderen het altijd wel bijzonder als ik Marianne een keer verslaan kan." Van Dijk is vooral bezig met het bijslijpen van haar eigen tijdrit. "Ik ben altijd al een liefhebber van testen en metingen geweest, maar het afgelopen jaar ben ik met mijn ploeg Specialized heel fanatiek bezig met het perfect afstellen van mijn fiets en het zoeken naar de ideale houding. Al mijn tijdritten worden gefilmd en alle meetgegevens geanalyseerd. Dit alles om in september mijn grote doel waar te maken: een medaille winnen op het wereldkampioenschap tijdrijden in Toscane."

Klasse apart

 

Loes Gunnewijk kon achteraf heel goed leven met haar tweede plaats. De renster van Orica-AIS zag haar nationale titelstrijd in 2012 helemaal mislukken, maar voelde zich nu 'de best of the rest'. "Ellen is op dit onderdeel een klasse apart  en heeft zich ook steeds meer gespecialiseerd in deze discipline. Ik ben toch meer een allrounder die een goede tijdrit in de benen heeft. Ik was al goed op dreef in de ritten tegen de klok dit jaar en startte hier met vertrouwen. Het parcours is ook heel eerlijk met lange en rechte wegen. Dit geeft perfect de verhoudingen weer zoals deze nu zijn en dan liegen tijden gewoon niet. Voor mij is dit een opsteker richting het NK op de weg."  Ook Annemiek van Vleuten stond met een brede glimlach op het erepodium. "In het begin van het jaar liepen mijn tijdritten helemaal niet, maar bij mijn ultieme test in Leende was ik onlangs eindelijk weer eens goed. Daarom besloot ik ook van start te gaan hier. Een goede keuze, want nu verlaat ik Winsum én met een medaille én in de wetenschap dat ik zaterdag op een waardige manier mijn rood-wit-blauwe trui kan verdedigen."

 Foto: © Sportfoto

Vrouwen:

1. Van Dijk (Amsterdam) 26 km in 33.56, 2. Gunnewijk (Zwolle) 0.39, 3. Van Vleuten (Wageningen) 1.01, 4. Koedooder (Apeldoorn) 1.50, 5. Natalie van Gogh (Nieuw Vennep) 2.20, 6. Matthijsse ( Schore) 2.23Eerder...

NK Tijdrijden Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl