Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Vermeltfoort en Vos winnen NK Gravel

Zaterdag 22 oktober 2022

NK Tijdrijden - Marianne Vos heeft het Nederlands Kampioenschap Gravel gewonnen.

Daarmee voegt de Brabantse een nieuwe discipline toe aan haar rijke palmares waarin ze wereldkampioene werd in het veld, op de weg en op de baan en ook won op de MTB.

Vos kreeg oud-prof Moniek Tenniglo (tweede) mee op het podium. Lorena Wiebes werd derde. Titelverdedigster Demi Vollering ontbrak. Tessa Neefjes en Iris Offerein maakten de top 5 vol.

Bij de mannen rondde Coen Vermeltfoort een succesvol seizoen af met de winst. Hij volgde ploeggenoot Tijmen Eising van VolkerWessels op. Lars Loohuis werd tweede en Jasper Ockeloen derde.

Werner Vos, Jasper Schouten, Ronan van Zandbeek, Koos Jeroen Kers, Tibor Zwaan en Lars van Ark eindigden ook in de top 10.

Voor Vermeltfoort was het nog maar eens een kers op de taart na een prachtseizoen met zeges in onder meer de ronden van Overijssel en de Achterhoek en de PWZ Zuidenveldtour. ''Nadat Jasper Ockeloen was weg gereden en ik met Lars Loohuis de sprong naar voren wist te maken, zat ik een beetje in de tang bij die twee. Hun doel was duidelijk om mij niet te laten winnen. Maar ik voelde me sterk en ik heb me niet laten afbluffen. In de slotronde loste Jasper en toen ben ik eigenlijk blijven rijden tot aan de streep. Ik was hier vorig jaar tweede dus ik wist dat er kansen lagen om te winnen. Als ik start, wil ik graag winnen, ook na een al meer dan geslaagd seizoen. Mooi om ook in deze discipline een titel te winnen. Ik was al eens strandkampioen en officieus criteriumkampioen, deze past mooi in dat rijtje met ook heel veel wegzeges. Ik denk dat ik één van de sterkste seizoenen uit mijn loopbaan achter de rug heb. Als belofte won ik ooit acht UCi-races en dat lukte dit jaar weer. De motivatie was er nog om ook hier een succes van te maken. Nu ga ik even gas terug nemen en zelfs voor het eerst in drie jaar even vakantie nemen.''

 

Foto: © Sportfoto



Eerder...

NK Tijdrijden Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl