Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Baan- en wegtoppers op NK Baanwielrennen

Maandag 12 december 2016

Track - Op het Nederlands kampioenschap op de baan zijn van vrijdag 16 tot en met zondag 18 december de nodige wielervedetten van zowel de piste als het asfalt te bewonderen. Olympisch uitblinkster Laurine van Riessen, Europees kampioene Kirsten Wild, maar ook een kwartet wegprofs van Roompot-Oranje Peloton komt in actie in Omnisport komend weekeinde.

Olympisch kampioene keirin Elis Ligtlee miste onlangs als gevolg van een blessure nog de wereldbekerwedstrijden op haar thuisbaan en is nog altijd niet voldoende hersteld om te schitteren op de nieuwe houten ondergrond van Omnisport. Drievoudig titelverdedigster (500 meter, keirin en sprint) Laurine van Riessen neemt het nu op tegen een nieuwe generatie sprintsterren met onder anderen Shanne Braspennincx, Kyra Lamberink en Hetty van de Wouw.

De mannelijke sprinters worden aangevoerd door Rio-gangers Jeffrey Hoogland en Nils van ’t Hoenderdaal. Hoogland schitterde al tijdens de Apeldoornse wereldbekerontmoeting in november, waar hij met nog maar weinig trainingskilometers op de teller met twee vierde plekken net naast de medailles greep. Vice-Europees sprintkampioen Roy van den Berg en de ervaren Hugo Haak moeten tegenwicht geven, terwijl ook hier een nieuwe generatie staat te trappelen om naam te maken richting de Olympische Spelen van Tokio.

Op de duuronderdelen bij de vrouwen springen de namen van Kirsten Wild (dit najaar goed voor Europese titels op de puntenkoers en de afvalrace) en de afscheid nemende Vera Koedooder (die haar nationale titel op de puntenkoers verdedigt) eruit. Maar ook Roxane Knetemann, Nina Kessler (met Wild goed voor brons op het EK Madison) en Winanda Spoor tekenen present. Bij de mannen nemen de renners uit de topsport- en talentenselectie van de KNWU het op tegen onder anderen een viertal profs van Roompot-Oranje Peloton: Reinier Honig, Barry Markus, Michel en Raymond Kreder.

De laatste was actief in de Zesdaagse van Amsterdam, waar hij samen met Niki Terpstra in de baan verscheen. Ook Jeffrey Hoogland en Vera Koedooder lieten zich daar nadrukkelijk opmerken en zetten belangrijke laatste stappen in hun voorbereiding op de nationale titelstrijd.

Twee renners die ontbreken zijn Wim Stroetinga (vorige winter NK achtervolging en puntekoers) en Yoeri Havik (NK 50 km). Beide renners beleggen een trainingskamp met het oog op de zesdaagsen in januari.

Foto: © De familie Kreder is meestal present op het NK Baan



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl