Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Zijlaard en Hoppezak naar zilver in Ahoy

Dinsdag 10 januari 2017

Track - Maikel Zijlaard en Vincent Hoppezak hebben tijdens de Zesdaagse van Rotterdam de strijd om de Tacx Talents Cup achter de Belgen Bryan Brousaer en Europees kampioen op de scratch, Jules Hesters afgesloten met de tweede plaats.

"Eindelijk eens een “Zijlaard” die kan fietsen’, galmde de trotse stem van vader Ron Zijlaard door de catacomben van Ahoy. "Nooit eerder hebben er mannen van 17 jaar in een veld van beloften o23 op het podium gestaan.’ De koppels Bryan Broussaer/Jules Hesters, Maikel Zijlaard/Vincent Hoppezak, Max Sommerfield/Sebastian Schmiedel en Jason van Dalen/John Meewisse maakten allen nog een kans op de eindoverwinning.

Het koppel Dylan van Zijl/Bas Ottevanger voegde zich met een winstronde ook nog bij het viertal voor de hoofdprijs. Het duo Van Dalen/Meeuwisse probeerde met diverse felle aanvallen een ronde te nemen, maar de Belgen en Rotterdammer Maikel Zijlaard en Vincent Hoppezak uit Nieuwerkerk aan den IJssel gaven geen krimp. Het koppel van RWC Ahoy probeerde in de laatste 50 ronden nog het verschil te maken, maar ook zij moesten erkennen dat er tegen Broussaer en Hesters geen kruit was gewassen.

"We hebben het geprobeerd, maar eigenlijk zijn we heel tevreden met de tweede plek. Hoe Vincent zich er met zijn pech heeft doorheen geknokt, daar neem ik mijn petje voor af. Het is mooi om in eigen arena met veel bekenden (o.a. opa Joop Zijlaard, DR) op de tribune met daarbij ook nog een dagzege zo ’n mooie prestatie neer te zetten. We nemen nu rust en gaan ons voorbereiden op het wegseizoen’, kijkt Maikel Zijlaard alvast vooruit naar 26 februari voor de aftrap Kuurne-Brussel-Kuurne voor junioren.

Vincent Hoppezak, die op de eerste dag met een val zijn enkel en vingers blesseerde en op dag vier een valpartij moest bekopen met een knieblessure, deelde de mening van zijn ploeggenoot. "Als ik terug kijk en onder welke omstandigheden wij deze Talents Cup hebben afgesloten, denk ik dat we met de dik verdiende tweede plaats trots mogen zijn. De voorlaatste dag twijfelde ik nog of ik zou afstappen, maar Maikel heeft mij er doorheen gesleept. De laatste dag was aanhaken, de positie verdedigen en op het laatst nog een poging wagen voor de winst. Nee, ik ben dik tevreden."

Foto: © Sportfoto

 

 



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl