Kijk ook eens op

Volg onsStroetinga en Van Baarle stelen show in Rotterdam

Woensdag 11 januari 2017

Track - Roger Kluge en Christian Grassman hebben de 35e editie van deWooning Zesdaagse van Rotterdam op hun naam geschreven De Duitsers hadden een voorsprong van twee ronden op hun naaste belagers Lasse Norman Hansen en Jesper Mørkøv uit Denemarken.

Tekst: Dan Rolandus

Maar Dylan van Baarle en Wim Stroetinga stalen in de koppelkoers de show door in een ultieme poging een ronde te pakken en daarmee Pim Ligthart en Raymond Kreder van de derde plaats te stoten. ,,Het moest uit onze tenen komen, we reden de longen uit ons lijf, want we wilden die ronde pakken om op het podium te komen’’, straalde Wim Stroetinga van oor tot oor. ,,Toen ik aanging was ik top, weet van mezelf hoe straf ik kan rijden, het deed pijn, maar het was de allerlaatste dag. Als je het peloton dan in de rug ziet wil je niet afgeven omdat alleen het podium telt. Als je dat dan ook nog haalt dan is dat de beloning.’’ ,,Natuurlijk was het doel vooraf gaan voor de overwinning’’, gaat de ‘Stroet’ verder. ,,Maar na vier dagen zagen we al dat die Duitsers sterker waren, dus restte het podium. Dylan (Van Baarle, DR) en ik hebben het gefikst. Dylan is een wegrijder, heeft vier jaar geen zesdaagse gereden. Ik heb van hem genoten, wat een instelling. Als ik dacht het te laten lopen, wilde hij toch nog voor de paar laatste puntjes rijden. Een zesdaagse kan best lang duren. We deelden in hotel Van der Valk in Ridderkerk dezelfde kamer, maar met Dylan zijn de zes dagen om gevlogen, hebben een goede tijd gehad.’’ Terwijl Dylan van Baarle vandaag afreist naar Girona in Spanje, daar wacht voor Wim Stroetinga aanstaande donderdag de volgende afspraak met Leif Lampater voor de Zesdaagse van Bremen.

Raymond Kreder, die met Pim Ligthart in de laatste 17 ronden de derde plaats aan zich voorbij zag gaan, erkende de duikeling. ,,We hebben een goede zesdaagse gedraaid, wonnen drie onderdelen en hebben tot het laatste moment meegedaan voor het podium. Op het laatst kwamen Stroetinga/Van Baarle en De Ketele/De Pauw ons in punten nog voorbij. Al met al heb ik toch wel genoten in Ahoy. Het is dicht bij huis, veel supporters en bekenden en een goede voorbereiding op het wegseizoen. Nu op naar Calpe voor het trainingskamp en dan via de Ronde van Mallorca, Valencia, Almeria en de Ruta del Sol toewerken naar Kuurne-Brussel-Kuurne.’’

Eindklassement Wooning Zesdaagse van Rotterdam:

1 9 Kluge Roger - Grasmann Christian 225

2 4 Norman Hansen Lasse - Mørkøv Jesper 2 275

3 5 Stroetinga Wim - Baarle van Dylan 4 246

4 7 De Ketele Kenny - De Pauw Moreno 4 221

5 6 Ligthart Pim - Kreder Raymond 4 149 

6 3 Terpstra Niki - Mouris Jens 5 168

7 8 Müller Andreas - Graf Andreas 5 35

8 12 Asselman Jesper - Havik Yoeri 6 220

9 10 Stöpler Nick - Zijl van Melvin 7 116

10 1 Torres Albert - Mora Vedri Sebastian 8 162

11 2 Groenewegen Dylan - Hoecke van Gijs 9 111

12 11 Ermenault Corentin - Kneisky Morgan 9 91

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl