Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Waaierrit schudt klassement Parijs-Nice direct op

Zondag 05 maart 2017

Elite men - Zonder dat er serieuze bergen aan te pas kwamen, is het klassement in de door waaiers gedomineerde openingsrit van Parijs-Nice al flink opgeschud. Arnaud Démare won ten koste van Julien Alaphilippe en is de eerste leider.

Daarachter kwamen de klassementsrenners in plukjes binnen. Steven Kruijswijk werd 36e en verloor ruim een minuut op Alberto Contador en bijna 2,5 minuut op Daniel Martin. Op die plek was hij de hoogst geklasseerde landgenoot. Overigens werd Romain Bardet gediskwalificeerd als gevolg van stayeren.

Bij Lotto-Jumbo likte men de wonden. “Vandaag beleven we een trieste dag”, zei ploegleider Nico Verhoeven. “Het peloton werd in stukken gereden en dat ga je ervan uit dat we met een aantal mannen van voren rijden maar dat was niet zo. Alleen Steven en Bram waren mee in de tweede groep. Dat is niet best.” Dat constateert ook Steven Kruijswijk. “Ik viel en kwam met veel moeite terug en merkte dat ik kapot zat”, vertelde Kruijswijk na de finish. “Ik herstelde niet meer van de inspanning en toen Katusha hard doortrok op vijf kilometer van de meet moest ik eraf. Ik was compleet leeg. Het zat niet mee vandaag maar we moeten naar ons zelf kijken. We waren als ploeg niet bij de les.” Morgen vervolgt Team Lotto-Jumbo zijn weg in Parijs-Nice met een andere focus. “We gaan nu eerste met elkaar praten en de neuzen de juiste kant opzetten”, vervolgde Verhoeven. “We gaan voor ritzeges met Kruijswijk en Groenewegen.”

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl