Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Jos van Emden wint Dwars door West-Vlaanderen

Zondag 05 maart 2017

Elite men - Jos van Emden heeft Dwars door West-Vlaanderen gewonnen, het eendaagse vervolg van de voormalige Driedaagse van West-Vlaanderen. De Nederlander van Lotto-Jumbo reed in de slotfase weg uit een kopgroep.

Alleen Sylvain Dillier hield hem gezelschap, maar moest in de sprint de meerdere erkennen in hardrijder Van Emden. Met Jesper Asselman (zesde), Elmar Reinders (achtste) van Team Roompot-Nederlandse Loterij en Twan Castelijns (negende) van Lotto-Jumbo eindigden nog drie Nederlanders in de top 10.

 In de finale reden Van Emden en Castelijns weg met acht man. Toen de achtervolgende groep dichterbij kwam, greep Van Emden zijn kans en plaatste een demarrage. “Ik wilde niet dat de achtervolgers terugkwamen, dus ging ik er vandoor”, vertelde Van Emden na de winst. “Ik kreeg Dillier mee en werkte goed samen tot vlak voor de finish. Toen ben ik begonnen het spel te spelen. Afgelopen woensdag reed ik ook voor de winst in Le Samyn, maar moest het toen in de sprint afleggen. Ik dacht: ‘dat gaat me hier niet gebeuren’.” 

De tactiek van Van Emden werkte en hij kon uit het wiel van de Zwitser komen die enigszins verrast was. “Ik wilde niet op kop de sprint aan gaan, want mijn aanzet is niet zo rap. Toen ik op de pedalen ging staan voor de sprint, voelde ik nog veel kracht in mijn benen en klopte ik de normaal snellere Dillier in de sprint. Het is altijd mooi om zo te winnen. Het is goed als je een finale rijdt, zoals in Le Samyn, daar leer je van. Ik ben nu negen jaar beroepsrenner en het is mijn derde zege in een rit in lijn. Alle andere zeges behaalde ik in tijdritten.” 

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl