Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

HSK Trias/Mooi Jong debuteert in Ronde van Zuid-Holland

Dinsdag 07 maart 2017

Clubcompetitie - De Haagse sponsorformatie van HSK Trias/Mooi Jong zal aanstaande zaterdag in de Ronde van Zuid-Holland debuteren in het peloton der elite/beloften.

Tekst: Dan Rolandus

De HSK Trias zal dit jaar na lange tijd weer met een eliteploeg in competitie komen. De grote animator achter dit initiatief is Hans de Jong met Mooi Jong (kinder-jeugdcoaching en onderwijsondersteuning) van zijn vrouw Monique de Jong als hoofdsponsor en Zaes als kledingsponsor. "HSK Trias had in de jaren 1990/1999 met renners als Walter de Kok en Thijs Zonneveld een goede eliteploeg. De club is met zo’n 300 leden een groeiende en bloeiende vereniging’’, zegt de wielerliefhebber. "Het is toch te gek dat een stad als Den Haag geen eliteploeg op de been kon brengen. Daarom hebben we ruim een halfjaar geleden besloten om in 2017 een elite/belofte team op de weg te brengen. We gaan de ploeg kleinschalig sponsoren en kijken na een jaar wat mogelijk is. De focus ligt op dit seizoen, een leerjaar. Alle ingrediënten voor een wielerploeg hebben we, zoals een ploegleidersauto, een rennersbus en een begeleidingsteam. "Eén van de renners uit de ploeg is de ervaren Dennis Smit. We gaan zowel in het binnen- als buitenland klassiekers rijden en de ploeg zal in de criteriums uitstraling aan de sponsors moeten geven’’, aldus hoofdsponsor Hans de Jong van het HSK Trias/Mooi Jong Cycling Team.

Verlengstuk

Dennis Smit werd in het tenue van Metec in 2011 in Dalen kampioen van Nederland voor eliterenners zonder contract. De voormalige coureur van HSC De Bataaf, Van Vliet-EBH Advocaten, Ubbink-Syntec, Metec Cycling (zes jaar) en WV Noord-Holland heeft in zijn wielercarrière een prachtige erelijst opgebouwd met overwinningen in De Ster van Zwolle, de Ronde van de Haarlemmerliede, de Parel van de Veluwe (twee keer) en talrijke criterium overwinningen. "2011 was met zeven van de tien overwinningen in de kampioenstrui een superjaar’’, geeft de Zwanenburger hiermee aan zich in elke koers in de kijker te willen rijden. De inmiddels 36-jarige coureur kijkt met belangstelling uit naar het nieuw te vormen team van HSK Trias/Mooi Jong Cyclingteam. "Het is een supermooi initiatief van Hans. Hans de Jong heeft een groot hart voor de wielersport. Hij is een man van Trias, maar ook met een klein groepje de organisator van de Ronde van Zuid-Holland. Nu pakt Hans het weer op om met vakidioten als Marco Riemen en Ron Mol een eliteploeg op de weg te zetten. Ik zou als wegkapitein het verlengstuk in de koers kunnen worden.’’ De TSM Accountmanager bij TNT regio Amsterdam behoorde op het NK voor professionals in 2014 in Ootmarsum nog tot de koplopers. ",Ik werd in de laatste ronde gelost, maar ik ben voor mezelf en de sponsor (Metec, DR) lekker in de aanval geweest. Ik ben geen renner, die zich verstopt in het peloton, maar door het initiatief te nemen plezier in het fietsen heeft.’’

Jokers

Het HSK Trias/Mooi Jong Cyclingteam wil de ambities van de sponsors nastreven. "We gaan het seizoen 2017 in met vijftien renners’’, laat ploegleider Marco Riemen weten. "Het zal een spannende periode gaan worden. We willen bekendheid maken voor de Haagse wielerploeg en willen de wielersport in het algemeen in de omgeving van Den Haag populariseren. We hopen in de toekomst vanuit de jeugdopleiding weer een goede lichting renners te krijgen. Wij willen ons presenteren. Renners, die elders net buiten de boot vallen of niet aan de bak komen, willen we de kans geven een klassieker te rijden. Daarnaast willen we ons profileren in de criteriums. Alle renners krijgen drie jokers. Met die jokers mogen de renners kenbaar maken welk programma zij willen rijden. Kiezen de renners bijvoorbeeld allemaal dezelfde klassieker, dan zal er een selectie moeten plaatsvinden. Dennis Smit zal als wegkapitein fungeren. We hopen ook nog Brian Bulgac (ex-prof LottoNL-Jumbo, DR) in te lijven’’, aldus Marco Riemen. Opmerkelijk in de ploeg is Niels Immerzeel uit Wilnis, de beloftevolle marathonschaatser uit de schaatsequipe Port of Amsterdam/SKITS. "We rijden aanstaande zaterdag de Ronde van Zuid-Holland en vervolgens de Omloop van de Houtse Linies, Omloop van de Glazen Stad, de Omloop van de Veenkoloniën, de Parel van de Veluwe, de Altena Biesbosch Ronde, de Ronde van Groningen en de criteriums in vooral de Haaglanden en het Westland. In Frankrijk staat de Ronde van Verdun op het programma en we zijn nog in onderhandeling in Duitsland. We willen in de klassiekers van de clubcompetitie punten pakken met als doel de Topcompetitie te bereiken. We hebben een goed trainingskamp in Valkenburg achter de rug. Herman Bakker zal ons met zijn derny ook bijstaan. Herman rijdt als gangmaker van onder andere Raymond Kreder en Dylan Groenewegen ook in de Zesdaagse van Rotterdam en Amsterdam’’, besloot Marco Riemen. De start van de Ronde van Zuid-Holland in Den Haag/Kijkduin is om 13.00 uur.

HSK Trias/Mooi Jong 2017: Dennis Smit (Zwanenburg), Marvin van Spronsen (Monster), Paul Helderman (Naaldwijk), Mitchell Huenders (Maarn), Henk Bom, Damian van Dalen (beiden uit ’s-Gravenzande), Erik de Niet, Kick Mijlhoff, Mike van Nunspeet (allen uit Den Haag), Robbert Schaap (Voorburg), Ronald Greep (Maasland), Mark van Velthoven (Wateringen), Pim de Beer (Bakel), Raymond Splinter (Hoorn) en Niels Immerzeel (Wilnis).

 

 

Dit artikel is mogelijk gemaakt door:

Fietsen en KoffieEerder...

Clubcompetitie Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl