Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Krijnsen wint Bergomloop Simpelveld

Zaterdag 27 augustus 2022

Clubcompetitie - Jelte Krijnsen heeft de Bergomloop Simpelveld gewonnen. De renner van WPGA reed in de slotronde weg uit een kopgroep van vijf.

Zijn ploeggenoot Bram Leerkens maakte het feest compleet door tweede te worden. Jardi van der Lee van Willebrord Wil Vooruit eindigde als derde. Ook Lars Quaadvlieg (Volharding) en Aldert van der Veen (West Frisia) eindigden van voren.

Jelle Johannink won de sprint van de tweede groep achtervolgers en nam de leiderstrui in de clubcompetitie over van Bruno Nakken, die de wedstrijd niet uit wist te rijden. Ook het Cyclon-jongerenklassement kreeg een nieuwe leider in de persoon van Roy Hoogendoorn van Willebrord Wil Vooruit.

Krijnsen werd afgelopen donderdag opgeroepen om de Bergomloop te rijden. ''Vanaf toen was het wel een nadrukkelijk doel om goed te rijden, want ik weet dat dit soort wedstrijden me liggen. Omdat mijn ploeggenoot Bram Leerkens voorin met de kopgroep mee zat, kon ik me mooi sparen in de achtervolgende groep. Ik ben er in de voorlaatste ronde naar toe gereden en sloot bovenaan de Hulsberg-klim aan. Een ronde later ben ik op dezelfde ploeg weggesprongen. Ik heb dit seizoen al twee criteriums gewonnen, maar deze zege springt er echt wel uit.''

Jelle Johannink had ook gehoopt op de dagzege. ''Ik had echt gehoopt om mee te doen voor de dagwinst. Ik wil graag een keer winnen in de rood-wit-blauwe trui en dan is dit een een koers die me ligt. Jammer dat dat niet lukt, ik heb wel de leiderstrui. En er is nog een kans om de Omloop van Staverden te winnen en dan wil ik de eindzege ook veilig te stellen. Misschien heb ik in het begin wel iets te veel gedaan. Ik hoopte de kopgroep terug te halen, maar dat lukte niet.''

Foto: © Sportfoto

 

Dit artikel is mogelijk gemaakt door:

Fietsen en KoffieEerder...

Clubcompetitie Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl