Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Klimomloop Simpelveld volgende manche clubcompetitie

Donderdag 25 augustus 2022

Clubcompetitie - De eerstvolgende afspraak in het kader van KNWU Clubcompetitie is de Bergenomloop Simpelveld  op zaterdag 27 augustus.

De wedstrijd bestaat uit 120 kilometer, ofwel 21 ronden. Het startschot valt om 14 uur aan de Irmstraat in Simpelveld, ook de locatie van de finish, die omstreeks 18 uur verwacht wordt. 

De wedstrijd is de voorlaatste wedstrijd uit de KNWU Clubcompetitie. In de reeks is het nog ongemeen spannend, zowel individueel als bij de ploegen. Bruno Nakken (Kannibaal) nam in Roden de leiding en hield deze in de Omloop van de Braakman vast. De marge op Jelle Johannink is slechts zestien punten. De Nederlands kampioen elite-zonder-contract van Sensa-Kanjers voor Kanjers liet eerder al zien in Limburg goed uit de voeten te kunnen (vierde Ton Dolmans Trofee onder meer)  en is gebrand op eindwinst in de reeks, voordat hij overstapt naar A Bloc komende winter.

Bij de teams leidt Dutch Food Valley Cycling Team, de winnaar van de ploegentijdrit in Gilze. Maar Willebrord Wil Vooruit volgt slechts op twee punten. JEGG-De Jonge Renner en John Deere moeten tien punten overbruggen, Sensa-Kanjers voor Kanjers elf. Deze vijf ploegen lijken nog in de race om de IJsselstreek op te volgen als winnaar van 2021. Met Simpelveld en Staverden staan nog twee zeer verschillende koersen op de rit. Het komt kortom op een veelzijdige en constante selectie aan om in die twee koersen als team je slag te slaan.

Foto: © Sportfoto

 

Dit artikel is mogelijk gemaakt door:

Fietsen en KoffieEerder...

Clubcompetitie Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl