Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wielercombinatie Friesland blaast nieuw leven in het WCF 2.0 project.

Dinsdag 13 februari 2024

Clubcompetitie - Wielercombinatie Friesland (WCF) timmert vanaf 2024 serieus aan de weg. WCF, wat is ontstaan vanuit een unieke samenwerking van de 5 Friese wielerclubs (WSVO , WV Sneek , Otto Ebbens , Home Center Kapenga, WV Drachten  en de Friese Leeuw), gaat vanaf het seizoen 2024 stappen voorwaarts maken.

Er is een aantal nieuwe renners bijgekomen waarmee WCF aankomend seizoen een 18 tal elite en belofte in het team heeft zitten. 

Ook de staff is uitgebreid met 2 trainers, namelijk Rick Ottema en Stef Krul. Deze beide heren hebben een schat aan ervaring en zullen er voor zorgen dat de coureurs goed voorbereid aan het wielerseizoen zullen beginnen.  Daarnaast is ook Patrick Vliegen als hoofd ploegleider binnen gehaald. De 36 jarige Brabander komt over van TWC de Kempen uit Valkenswaard, waar hij de kneepjes van het vak heeft geleerd. Met zijn opgedane kennis en tactisch inzicht zal Patrick de renners nog beter bij kunnen staan. 

Het uiteindelijke doel van WCF is groeien en bij de beste clubs van Nederland gaan horen en hierdoor vaste deelnemer worden in de Schwalbe Topcompetitie. Het korte termijn doel is een top 10 klassering in het eind klassement van de AGU clubcompetitie.

Wielercombinatie Friesland zal in 2024 nauw samenwerken met TWC de Kempen uit Valkenswaard, het succesvolle team van ploegleider Hans Baudoin. TWC de Kempen maakte 3 jaar geleden o.l.v. de destijds aangetrokken ploegleider Hans Baudoin ook een doorstart en bereikte in één seizoen tijd "onze uiteindelijke ambitie". TWC de Kempen (die de komende 4 jaar gaat rijden onder de naam WILVO Group - TWC de Kempen) rijdt, naast alle competities in Nederland veel etappewedstrijden in Frankrijk. De Kempen wordt op basis van hun goede prestaties steeds meer uitgenodigd voor rittenkoersen daar en wil WCF graag de gelegenheid bieden om ook dit soort wedstrijden te rijden en heeft daarom aangeboden sommige etappekoersen in combinatie te rijden. Op deze manier kunnen de renners van WCF ervaring op doen en sterker worden. Van 29 tot en met 31 maart rijdt men bijvoorbeeld in een combinatieteam de Tour de Boucles DE L’ARTOIS 2024 in het Noord Franse Arras.

Foto: © Sportfoto

 

Dit artikel is mogelijk gemaakt door:

Fietsen en KoffieEerder...

Clubcompetitie Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl