Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Volta Limburg Classic: Van der Lijke derde

Zaterdag 01 april 2017

Elite men - Nick van der Lijke heeft namens Roompot-Nederlandse Loterij een podiumplek behaald in de Volta Limburg Classic. De Zeeuw zag Marco Canola van Nippo Vini Fantini de zege behalen in Eijsden.

De uiteindelijke winnaar was blij dat hij geen pech kreeg onderweg. In de nacht voordien werden namelijk maar liefst zestien fietsen gestolen van de ploeg. "In twee keer zijn praktisch al onze De Rosa's uit het hotel in Maastricht gestolen. We hadden alleen onze wedstrijdfietsen nog. Onze ploegleiderswagen had geen enkele fiets op het dak staan, we hadden alleen reservewielen." Het ontbrak hem niet aan motivatie. "Ik was in De Panne vorige week al goed, maar miste in de openingsrit aanvankelijk de slag door een lekke band. Uiteindelijk werd ik negende, maar er had meer in gezeten. Ik was ontzettend gemotiveerd om hier vandaag voor de zege te gaan. Bovendien had ik enorm goede benen. We gingen vroeg in de aanval, maar toen we uiteindelijk met vier en later drie weg waren (naast Meurisse en Van der Lijke zat aanvankelijk ook Martijn Tusveld bij die groep) had ik al wel in de gaten dat iedereen kapot zat." Over de ontbrekende WorldTour-ploegen had hij zich in de finale niet druk gemaakt. "Dat zijn ook gewoon coureurs, ik kijk daar niet naar, we hebben gekoerst en ze waren niet mee. Het was op het laatst ieder voor zich" aldus de praatgrage Italiaan. "De afgelopen twee seizoenen bij United Healthcare heb ik niet veel gekoerst en ik ben blij dat ik nu een team heb waar ik weer veel kan koersen. Ik eer daarmee ook mijn vader, die me als klein jongetje op de fiets zette, maar aan het begin van mijn profloopbaan is overleden door een hartaanval. Ik train en koers nooit met tegenzin."

Van der Lijke in element

Van der Lijke had uiteindelijk vrede met zijn derde plek. De Zeeuw koos er twee jaar geleden voor om de WorldTour-omgeving van LottoNL-Jumbo te verruilen voor Team Roompot. "Ik voel me hier beter op mijn plek. Dat ligt ook deels aan mij, de stijl van koersen sluit beter bij mijn beleving aan. Bij mijn oude ploeg zat ik snel in de rol van knecht, als man voor de sprinttrein was ik in beeld. Ik heb mijn contract bij deze ploeg daarom niet verlengd en kan er nu bij Roompot lekker in vliegen. Dat is mijn stijl van rijden, daar voel ik me gelukkig bij. Hier heb ik vandaag mijn kans willen grijpen. In de grote wedstrijden uit de WorldTour kunnen we ons stempel er niet zo op drukken als hier vandaag.  Het is mooi dat ik op het podium sta en zo onze ploeg in beeld heb gebracht hier, maar ik had natuurlijk willen winnen. Het lukte echter niet in de sprint. Na een zware wedstrijd waren er op de keitjes hier in Eijsden gewoon twee man sterker. Daar moet je dan ook vrede mee kunnen hebben. In de sprint stuiterde ik als lichtgewicht heen en weer, ik kon geen moment echt om de zege mee spurten." En dat LottoNL-Jumbo niet won? "Ze hebben gegokt op Dylan Groenewegen, hadden er een ploeg omheen gebouwd, maar de koers was te vroeg open en hard gemaakt om dat ook echt uit te spelen." Paul Martens werd nog vijfde namens de ploeg van Richard Plugge. Van der Lijke richt zich nu op de Ardennenklassiekers. "Dan zal ik er weer vol in vliegen. Ik kijk uit naar wedstrijden als de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik."

Foto: © Sportfoto

 

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl