Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Voor Joost van der Burg komt WK Baan te vroeg

Dinsdag 11 april 2017

Track - Joost van der Burg heeft de draad na zijn fatale val in de ploegenachtervolging op de Olympische Spelen in Rio 2016 weer opgepakt. De baanrenner uit Nootdorp stond afgelopen zondag aan de start in de 33e editie van de Omloop van de Glazen Stad voor elite/beloften. "Ik ben met een goed gevoel uit de koers gekomen, dus lig ik op schema."

Tekst: Dan Rolandus

Joost van der Burg had zijn leven helemaal afgestemd op de Olympische Spelen, wilde niets aan het toeval overlaten. Hij zette zelfs zijn studie fiscale economie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam op een laag pitje. Dit alles om met zijn teamgenoten Jan-Willem van Schip, Wim Stroetinga en Tim Veldt in Rio een geslaagde poging te ondernemen naar de Olympische medailles. Het zou echter anders aflopen, want op 11 augustus 2016 kwam Joost van der Burg tijdens de kwalificatie op de piste van het Olympic Velodrome Rio zwaar ten val en viel zijn droom, en van de andere mannen, op eremetaal in duigen."Het was goed dat ik door mijn blessure ruim vier maanden niet heb kunnen fietsen, waardoor ik mijn gedachten op andere dingen heb kunnen focussen" geeft de eliterenner van Restore Cycling aan zo weinig mogelijk herinnert te willen worden aan zijn kortstondige optreden in Rio."De spierscheuring bleek een gat van vier centimeter in de bovenbeenspier te zijn. Ik dacht aanvankelijk dat ik na zo’n vier weken hersteld zou zijn, maar het zou langer duren. Ik zat drie keer in de week bij de fysio, heb in die periode mijn studie weer opgepakt en ben nu zover dat ik dit jaar kan afstuderen. In de tussentijd heb ik veel gesproken met de jongens van het baanteam en de bondscoaches Peter Schep en Jabik-Jan Bastiaans. Zij hebben mij de boost gegeven en gezegd de laatste goede maanden van voor mijn val in Rio mee te nemen voor de komende jaren. Kijk, iedereen maakt wel eens een duikeling, maar het vervelende was nu dat de hele wereld meekeek. Zo was ik op een bedrijvendag en viel me op dat ik “die jongen” was, die op de ploegenachtervolging ten val was gekomen. Het is dan jammer dat de mensen je herinneren als de wielrenner, die tijdens de OS een smak heeft gemaakt. Ik had als baanrenner liever herinnerd willen worden voor mijn prestatie."

EK-baan

Joost van der Burg is momenteel weer volop in training. "k kreeg pas in de laatste week van december groen licht. Ik had na vierenhalve maand het gevoel of ik nooit had gewielrend. Het gaat nu gelukkig weer beter, ben weer aan het opbouwen. Ik reed in Huijbergen en de Omloop van de Glazen Stad mijn eerste koersen en ben daar met een veertiende plek en 22e plaats met vertrouwen uit gekomen"sluit de in Rotterdam woonachtige Nootdorper af."Nee, het WK in Hongkong was onhaalbaar voor mij. De focus ligt nu op het EK-baan in Berlijn in oktober. Ik train nu veel op de weg om voldoende conditie op te bouwen zodat ik in augustus de intensieve krachttraining beter kan verteren. Het grote doel is het WK-baan in Apeldoorn 2018."

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl