Kijk ook eens op

Volg onsWK Baan: zilver voor debutant Lavreysen op sprint

Zaterdag 15 april 2017

Track - Harrie Lavreysen heeft zijn verrassende optreden in het sprinttoernooi op zaterdag gewoon voort gezet, de Brabantse WK-debutant drong tot de finales door. Daarin won hij zilver.

Lavreysen versloeg Edward Dawkins uit Nieuw-Zeeland. Hij had geen beslissende manche nodig na twee zeges. Ook zijn volgende opponent, de Brit Ryan Owens, werd opzij geschoven. In de finale was de Rus Denis Dmitriev in twee manches te sterk. Beide keren pakte hij de kop en stond hij zijn Nederlandse opponent niet toe om hem te passeren.

Lavreysen tevreden

Uiteraard was de winnaar van het zilver ook content. "Ik ben dik tevreden. Dmitriev was dit sprinttoernooi supersterk. Ik was al heel blij dat ik in de finale kon komen, maar de Rus was nog net een stukje te sterk voor mij." Of hij het zelf vooraf had kunnen denken waar hij toe in staat was? "Ik was eerlijk gezegd al blij dat ik op de sprint mocht rijden. Ik voelde me erg goed, maar had dit zeker niet verwacht." Wolff zag verder op deze zaterdag Laurine van Riessen en de jarige Kyra Lamberink respectievelijk achtste en negende worden op de 500 meter. De beste acht gingen vervolgens door naar de finale, waarin Van Riessen opnieuw een achtste tijd liet noteren.

Foto: © Rob Jones-Canadiancyclist.comEerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl