Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Winden leidt Raim naar zege in Azerbaidjan

Woensdag 03 mei 2017

Elite men - Dennis van Winden speelde vandaag een beslissende rol in de Ronde van Azerbeidzjan. "Hij zei me in de laatste ronden, blijf in mijn wiel en ga me geen moment voorbij, dan brengen we je naar de finish. Dat heb ik gedaan, het werkte!"

Dat zegt de 23-jarige Mihkel Raïm van het Israël Cycling Team, winnaar van de eerste etappe van Baku naar het nabijgelegen Sumgayit.Het is een bijzondere winst, de eerste van het Israelische team dit jaar en één in een Islamitisch land. 

Het ging vanaf de start op het Plein van de Nationale Vlag meteen hard, het eerste uur legden de 150 renners met een gemiddelde van 49 af.  Het 146 kilometer lang parcours van de eerste etappe over het schiereiland in de Kaspische zee was gelijk aan die van vorig jaar en eindigde ook nu in een massasprint. Die werd nipt gewonnen door de man uit Estland, zo nipt dat er op de finishlijn geen handen hoog in de lucht waren te zien, maar vooral onzekerheid. De tweede en derde podiumplekken waren voor Emils Liepens van het Rietumu Banka - Riga team en Pier Paolo de Negri van de Italiaanse Vini Fantini formatie. 

Het peloton had amper 3 uur nodig om van Baku naar de finish in Sumgayit te rijden. De Nederlander Brian Kamstra van Novo Nordisk wist als 31e over de finish te komen. Zijn teamgenoot Mehdi Benhamouda start morgen in de paarse trui als leider van het jongerenklassement. Dennis van Winden reed op de 75e plaats over de meet. Rik van Ijzendoorn moest afzeggen voor de 6e editie van de ronde in Azerbeidzjan, hij was te vermoeid om te starten. Hij heeft daarmee de toejuigingen van het massaal aangerukte publiek gemist. In rijen dik stonden de bewoners van Sumgayit, de tweede grootste stad van het land, langs de kant.

Morgen staat er een tussenetappe gepland, 186 kilometer het binnenland in, van Baku naar Ismayilli. De renners komen onderweg een aantal klimmen tegen, maar de verwachting is dat ook deze etappe eindigt in een massasprint.

 

 


Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl