Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Giro: Kruijswijk en Kelderman verliezen 13 tellen

Vrijdag 05 mei 2017

Elite men - De eerste rit in de Giro d'Italia is verrassend gewonnen door de Oostenrijker Lukas Pöstlberger.

De renner van Bora-Hansgrohe bleef in de bochtige finale de sprinters voor. Caleb Ewan sprintte zo naar de tweede stek in plaats van naar het eerste roze.

Zijn team Bora-Hansgrohe is daarmee de onverwachte grote winnaar van vandaag. Postlberger greep het roze. de sprinterstrui en het wit (jongeren). Zijn ploeggenoot  Cesare Benedetti is bergkoning.

Tom Dumoulin (28e) was de hoogst geklasseerde landgenoot. Net als Bauke Mollema eindigde hij in het eerste peloton. Steven Kruijswijk en Wilco Kelderman verloren dertien seconden. “Het is behoorlijk balen dat ik op de eerste dag al tijd verlies”, aldus Kruijswijk na de eerste etappe in de honderdste Ronde van Italië. “Het was eigenlijk een gemakkelijke dag, maar juist dan is de finale erg hectisch.” Nadat de vroege vlucht werd ingelopen, ging het mis. Met nog drieënhalve kilometer te gaan was er een scherpe bocht naar rechts. “Het peloton stond helemaal stil. Ik zat er net achter, maar samen met Jos van Emden kon ik wel weer aansluiten. Direct daarna vielen er weer gaten in het peloton en daar zat ik achter.”

 Foto's: © Sportfoto/Oscar de Waele



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl