Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kruijswijk is beste landgenoot in derde Giro-rit

Zondag 07 mei 2017

Elite men - Fernando Gaviria heeft de derde rit van de Giro d'Italia gewonnen. Na een waaierrit was Steven Kruijswijk op de 22e plek de hoogste geklasseerde landgenoot.

We zagen het aankomen dat er waaiers gingen ontstaan, maar volgens mij zag iedereen het”, aldus Steven Kruijswijk. “Ik zat bij de andere klassementsmannen en al snel was het duidelijk dat er geen gevaarlijke renners voor het klassement in het eerste groepje zaten.”

Tijdens de rit van 148 kilometer werd Kruijswijk constant van voren gehouden. “Het was de hele dag wind tegen en dan weet je dat het op een punt aankomt. Ik heb zoveel mogelijk bij de eerste tien gereden en ik moest zorgen dat ik bij de favorieten bleef en dat is vandaag goed gelukt.”

Het peloton vertrok na de rit direct richting Sicilië. Kruijswijk kijkt met een goed gevoel terug op de eerste drie dagen van deze honderdste Giro d’Italia. “Op de eerste dag was ik niet scherp, maar dat hebben we gisteren en vandaag goed opgepakt. Al zegt dit nog niks over de rest van de Giro. Ik ga met vertrouwen richting de Etna, daar zal er meer duidelijk worden over de verhoudingen in het peloton.”

Foto: © Sportfoto/Oscar de Waele

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl