Kijk ook eens op

Volg onsGiro: Dumoulin houdt stand, Kruijswijk verliest

Woensdag 17 mei 2017

Elite men - Tom Dumoulin heeft in de elfde etappe van de Giro d'Italia zijn roze trui in zijn bezit weten te houden. In de door Oscar Fraille gewonnen overgangsrit kwam Steven Kruijswijk wel in de problemen.

Net als Geraint Thomas verloor hij een minuut op de groep met andere podiumkanshebbers. Daardoor zakte hij terug naar een twaalfde plaats. Het gaat niet zoals het hoort te gaan”, aldus Kruijswijk na de finish van de bergachtige etappe. “De afgelopen tijd voelde ik mij niet super, maar je blijft goede moed houden. Ik heb nog niet de vorm van vorig jaar.” Op de Monte Fumaiolo moest Kruijswijk de groep der favorieten laten gaan. “Het was een lastige etappe en een slopende dag. In principe hoor ik er op die klim gewoon bij te zitten. Het is frustrerend dat het dan niet lukt. Ik weet niet echt een aanwijsbare reden te vinden waarom het niet goed gaat. Dat is balen als je met grote ambities hierheen komt.”

Dumoullin: "We hebben onze eigen race gereden en ons niet veel van de kopgroep aan getrokken. Op het laatste moment heeft Laurens ten Dam ervoor gezorgd dat ik me niet te druk hoefde te maken over de aanvallen. Het was een goede dag."

Foto: ©  LaPresse - D'Alberto / Ferrari / Paolone / Spada (onder)Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl