Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Roompot-Nederlandse Loterij voor Oostenrijk

Vrijdag 30 juni 2017

Elite men - Roompot-Nederlandse Loterij neemt vanaf komende weekend deel aan de Ronde van Oostenrijk. Pieter Weening is daar één van de speerpunten van de ploeg.

De winnaar van een rit in de Tour of Norway gaat in Oostenrijk op pad met Pim Ligthart, Etienne van Empel, Sjoerd van Ginneken, Oscar Riesebeek, Martijn Tusveld, Tim Ariesen en Nick van der Lijke als ploeggenoten. 

Na een ultrakorte proloog; 800 meter op de Schlossberg gaat etappe 1 over 194 kilometer van Graz naar Wenen. Sprinters lijken hier een kans te krijgen, terwijl ook de rit op dinsdag (200 kilometer van de hoofdstad naar Pögstall) ondanks bijna 1400 hoogtemeters geschikt voor een aankomst met een grote groep. Na de langste rit op woensdag (226 heuvelachtige kilometers van Wieselburg naar Altheim) staat er op 6 juli een korte rit (83 kilometer) naar de Kitzbühler Horn op het programma. Op vrijdag zijn er in de Koninginnenrit liefst 3258 hoogtemeters te overbruggen. De aankomst ligt in Sankt Johann. De slotetappe finisht na een aantal beklimmingen van 2e en 3e categorie in Wels.  

Foto: © Sportfoto/Oscar de Waele



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl