Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Koga Slag om Norg is voor Vermeersch (+ Sfeerbeelden)

Zondag 02 juli 2017

Elite men - Gianni Vermeersch heeft de Koga Slag om Norg gewonnen. Daarmee nam de Vlaming goed waar voor ploeggenoot Mathieu van der Poel, die besloot de 1.1-wedstrijd af te zeggen voor een start in de MTB-wereldbekermanche in Andorra.

Vermeersch kreeg Jesper Asselman (Roompot-Nederlandse Loterij) als tweede en Dennis Bakker van Delta Cycling (derde) mee op het podium.

 Vanaf het begin waren Gert-Jan Bosman (Destil-Piels), Justin Timmermans (Baby-Dump) en de Duitser Joshua Huppertz (Lotto-Kernhaus) in de aanval. Het peloton wist de aansluiting niet te maken met de drie. Vanuit de hoofdmacht maakten zes renners de sprong: Jesper Asselman, Taco van der Hoorn (Roompot-Nederlandse Loterij), Gianni Vermeersch (Beobank), Peter Schulting (Destil-Piels), Dennis Bakker (Delta) en de winnaar van vorig jaar Fabio Jakobsen (SEG). In de laatste vijf kilometer was de aansluiting een feit, waarna Taco van der Hoorn het alleen probeerde. Vermeersch, Schulting en Bakker wisten de oversteek te maken.

Bakker probeerde het alleen, waarna Vermeersch en nu Asselman de kloof wisten te dichten. Vermeersch won eenvoudig de sprint van Asselman, nadat Bakker de sprint al moest laten lopen.

 “Wat is dit balen”, toonde Asselman zijn teleurstelling vlak voor de huldiging in Norg. “Ik denk dat Taco en ik gewoon een goede finale gereden hebben. Wij bleven over in een groep van negen met nationaal beloften kampioen Jakobsen. Fabio is snel en daarom demarreerden wij”. Van der Hoorn probeerde het eerst op één van de gravelstroken, maar werd op drie kilometer van de finish weer gegrepen. “Daarna heb ik gereageerd toen Dennis Bakker (Delta Cycling Rotterdam) ging. Op een kilometer van de meet ben ik nog eens vol gegaan, waardoor ik alleen met Vermeersch over bleef. Helaas had hij een beter eindschot”.

Foto: © Sportfoto/Dick Soepenberg

 

Wieler Lewi maakte sfeerbeelden onderweg:

 

 

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl