Kijk ook eens op

Volg onsEerste succes voor oranje op EK Baan

Woensdag 19 juli 2017

Track - De Nederlandse junior-vrouwen hebben oranje een eerste medaille bezorgd op het EK Baan in het Portugese Anadia. Amber van der Hulst, Kirstie van Haaften, Marit Raaijmakers, Phaedra Krol en Mylene de Zoete veroverden zilver op de ploegachtervolging. Later wonnen Hetty van de Wouw en Kyra Lamberink ook nog goud op de teamsprint voor vrouwen-23.

De achtervolgers kwamen eerste in actie. In de finale bleken de Italiaanse dames te sterk voor het oranje kwartet. Bondscoach Peter Schep wil met een nieuwe lichting gaan bouwen aan een achtervolgingsploeg bij de vrouwen. Nederland komt sinds Londen 2012 niet meer op dit onderdeel uit. Ook hier was het een evenaring van de prestatie van vorig jaar. Toch schat bondscoach Peter Schep dit optreden iets hoger in. "Het is hetzelfde resultaat, maar we hebben hier een betere prestatie geleverd. We rijden hier ook weer een Nederlands Record. We namen in de finale een klein risico met een snelle start, maar zijn tevreden met dit zilver."

Lamberink en Van de Wouw rekenden in de finale gedecideerd af met de Franse vrouwen.Voor Lamberink was het de tweede keer op rij, nadat zij vorig jaar goud won met Elis Ligtlee "Na de eerste rit wisten we wel dat we dit niet meer uit handen mochten geven, maar dat de verschillen zo groot waren ten opzichte van de concurrentie hadden we niet verwacht. We zijn hier erg blij mee, het zijn snelle tijden" liet zij weten vanuit Anadia.

Foto: KNWU

Vlnr: Amber van der Hulst, Kirstie van Haaften, Phaedra Krol, Mylene de Zoete en Marit RaaijmakersEerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl