Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Groenewegen wint op de Champs Elysées

Zondag 23 juli 2017

Tour de France - Dylan Groenewegen heeft de slotetappe van de Tour de France gewonnen. De Nederlandse sprinter van LottoNL-Jumbo toonde zich de sterkste op de Champs Elysées in Parijs.

Groenewegen ging de sprint van ver aan, maar hield nipt stand tegen André Greipel. Zowel voor LottoNL-Jumbo als voor Nederland was het de tweede zege. Voor de Nederlandse WT-ploeg won Primoz Roglic een rit, voor Nederland was Bauke Mollema al succesvol.  

“Het is geweldig”, zei een geëmotioneerde Groenewegen na zijn eerste zege in de Tour. “Ik zat een beetje met Kristoff te vechten om het wiel. Daarvoor hielden Robert, Paul en Tom me goed uit de wind. Primoz reed hard op kop. Ik kwam als tweede door de bocht. De sprint leek een eeuwigheid te duren en ik pak hem gewoon. Als ik nou toch moest winnen, is dit wel een hele mooie dag. We kregen heel veel kritiek dat het niet goed was. Maar op de belangrijkste dag voor sprinters laten we zien hoe het moet en snoeren we iedereen de mond. We winnen op de Champs-Élysées, dat is gewoon ongelofelijk.” 

“We begonnen rond de vijfde en zesde plek in de sprints deze Tour”, analyseerde zijn ploegleider Nico Verhoeven. “Toen derde en tweede, dan zie je dat hij de overwinning in de benen heeft. Dat was heel hoopvol voor de laatste sprints. We moesten het op de laatste dag doen en hij bleek de snelste benen te hebben. Ook al had Dylan nog maar één man gehad, daar moet je mee omgaan. Voor ons was de taak om hem goed in de laatste bocht te brengen. Ze hebben allemaal grandioos werk geleverd en Dylan heeft dat geweldig afgemaakt.” 

 

Foto: © SportfotoEerder...

Tour de France Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl