Kijk ook eens op

Volg onsEenkhoorn eindwinnaar Olympia's Tour

Zondag 10 september 2017

Nieuws - Pascal Eenkhoorn is eindwinnaar geworden van de 65e editie van Olympia's Tour. De renner van BMC Development Team leidde al vanaf het begin van de wedstrijd. Hij won de openingsrit tegen de klok in Eelde-Paterswolde.

Jarno Mobach van Sunweb won de slotrit. De Zeeuw reed in de finale weg uit een kopgroep van tien en hield stand tot op de streep. Pascal Eenkhoorn reed zij aan zij met uitdager Stan Dewulf over de streep en haalde zo zijn eindzege binnen.

Mobach krijgt de ruimte

Jarno Mobach was dolblij met de zege in Noorbeek. "Ik ben eerstejaars en een etappe winnen in Olympia's Tour - een wedstsrijd met veel historie - is zeker het hoogtepunt in mijn beloftenperiode. Ik had met interesse uitgekeken naar deze rit, maar dat ik hem zou winnen? Dat is wel heel mooi. We misten deze week de slag als team in de tweede etappe. Dat was natuurlijk niet mooi, maar misschien kreeg ik daardoor hier wel net even wat meer de ruimte."

'Mooiste overwinning'

Pascal Eenkhoorn was uiteraard blij met de zege. "Dit is zeker de mooiste overwinning die ik boek in mijn beloftenperiode. Mooi dat mijn naam nu ook op de erelijst staat. Ik denk dat ik hier onderstreep dat ik er klaar voor ben om naar de profs door te stromen, ook al ben ik nog maar tweedejaars. In deze ronde heb ik denk ik laten zien dat ik een veelzijdig renner ben. Ik pak de trui in de tijdrit en houd stand in de waaiers én in de Limburgse heuvels. Toen Mobach weg reed, vond ik het prima eigenlijk. Misschien had ik de rit nog wel kunnen winnen ook, maar ik wilde niet het risico lopen dat anderen via de boniseconden de leiding grepen."

Foto: © SportfotoEerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl