Kijk ook eens op

Volg onsVan Vleuten met open vizier naar EK Baanwielrennen

Donderdag 12 oktober 2017

Track - Annemiek van Vleuten heeft de naam dat haar alles lukt waar ze haar zinnen op zet. Of dat nu op de weg is op het WK Tijdrijden of in La Course of op de MTB is op het NK Marathon of in de Crocodile Trophy. Toch is ze zelf vooral benieuwd hoe het straks zal gaan op de baan als ze op het Europees Kampioenschap start op het onderdeel individuele achtervolging.

"Ik ga er zonder uitgesproken verwachting naar toe, moet gewoon kijken waar ik toe in staat ben op dit EK en bij de wereldbekerwedstrijd in Pruskow. Daarna zal ik weer met bondscoach Peter Schep zitten en kijken we naar de verdere toekomst."

Alles te bewijzen

Van Vleuten werd aangemoedigd door haar team Orica-Scott om haar mogelijkheden te verkennen op de achtervolging, ze vond bij bondscoach Peter Schep een enthousiast onthaal. "Maar ik heb alles nog te bewijzen, reed nog nooit in wedstrijdverband een individuele achtervolging. Twee keer deed ik dat in training, die van onlangs ging nog niet eens zo heel goed, maar misschien was ik toen niet helemaal uitgerust. Ik zou graag willen kijken hoever ik kan komen op dit onderdeel. De tijden achtte ik vorig jaar op het WK lang haalbaar totdat Chloe Dygert in de baan kwam met haar 3.22 en won. Bedenk ook dat ze jong is en nog enorm kan groeien op dit onderdeel. Ik moet kijken hoe het loopt de komende wedstrijden en wat Peter van mijn kansen vindt. Het is overigens niet zo vrijblijvend als het klink, zeker niet als je naar de trainingsinzet kijkt. Ik ben hier al lange tijd mee bezig, heb veel baanuren gemaakt tussen de bedrijven door. Ik wil dit wel echt een serieuze kans geven."

Voorbereiding op de MTB

Toch rijdt de Gelderse op vijf dagen voor haar internationale baandebuut nog in de Hondsrug Classic, een MTB-wedstrijd. "Misschien past dat niet perfect in het schema, maar je kunt het ook zien als intensieve training, zo is het in ieder geval nu in mijn programma opgenomen. Mijn trainer heeft groen licht gegeven en ook Peter vindt het goed. Het is voor mij ook weer belangrijk om dit soort 'funwedstrijden' te rijden, dat houdt me mentaal ook fris."

Foto: © SportfotoEerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl