Kijk ook eens op

Volg onsTerneuzen startplaats voor Scheldeprijs

Vrijdag 10 november 2017

Elite men - De organisatie van de Scheldeprijs kwam gisteren met een verrassende mededeling: Terneuzen wordt startplaats van hun Vlaamse UCI-wedstrijd.

De Scheldeprijs is één van de oudste klassiekers op de kalender en startte de afgelopen jaren in Antwerpen. Nu wordt dat dus Zeeuws-Vlaanderen. Finish blijft vertrouwd in Schoten.

Het startschot van de Scheldeprijs werd dit jaar eenmalig in het Kempense Mol gegeven als eerbetoon aan Tom Boonen, die er zijn laatste race als profwielrenner op Belgische bodem reed. Flanders Classics ging samen met De Schotense Wielerclub op zoek naar een nieuwe startplaats voor de 106e editie van de sprintklassieker. Daarmee trekt een van ’s werelds oudste wedstrijden, die voor het eerst georganiseerd werd in 1907, over de landsgrenzen met het Nederlandse Terneuzen als nieuwe startplaats.

De rit tussen Terneuzen en Schoten doet de Scheldeprijs zijn naam alle eer aan: Terneuzen herbergt aan de Westerschelde de derde grootste haven van Nederland als toegangspoort aan de Schelde voor scheepsverkeer richting de haven van Antwerpen.  

“Het unieke wielerdecor van Terneuzen en de provincie Zeeland vormen de perfecte aanloop richting Antwerpen en Schoten”, zegt voorzitter Piet de Smet van de Schotense Wielerclub. “Als een van de enigen op de internationale wielerkalender trekken we over de landsgrenzen heen, en maken we De Scheldeprijs zo aantrekkelijk mogelijk voor een internationaal wielerpubliek.”

Ook over de grens wordt erg enthousiast gereageerd. “Net als in België is het wielrennen in Nederland een erg populaire sport”, zegt burgemeester van Terneuzen, Jan Lonink. “We zijn dan ook trots dat een wielerklassieker met naam en faam als De Scheldeprijs voortaan in onze stad zal starten. 

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl