Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Hugo Haak zet punt achter loopbaan

Woensdag 20 december 2017

Track - Hugo Haak stopt per direct met baanwielrennen en treedt in dienst van de KNWU. De wereldbeker baanwielrennen in Apeldoorn, oktober 2016, waren zijn laatste wedstrijden op het hoogste niveau.

Het missen van de Olympische Spelen in Rio vorig jaar zomer en zijn slepende knieblessure vormen tezamen een kantelpunt om te stoppen met de baansport.

“De dag dat ik geen topsporter meer ben, komt veel te vroeg. Helaas komt dit door het scheuren van mijn meniscus dit voorjaar en twee operaties die hierop volgden. De operaties hebben tot gevolg dat mijn knie nooit meer volledig herstelt om topsport op het hoogste niveau te bedrijven. Ik kijk met trots terug op een hele mooie carrière, waarbij ik met Nils van ’t Hoenderdaal en Jeffrey Hoogland in 2015 Europees kampioen teamsprint werd in Grenchen, Zwitserland. Daarnaast wonnen wij in 2016 met Matthijs Büchli de zilveren medaille op de WK teamsprint in Londen."

Per 1 januari 2018 treedt Hugo Haak in dienst van de KNWU als assistent-bondscoach van Bill Huck. Haak was al actief in de coachende rol toen René Wolff weg viel en er nog geen opvolger gevonden was.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl