Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Sprintcoach vindt NK geen meetmoment

Dinsdag 26 december 2017

Track - Bondscoach Bill Huck van de baansprinters vindt de nationale titelstrijd in Sportpaleis Alkmaar belangrijk, maar verbindt geen conclusies aan de uitslagen richting het WK. Dat zegt hij op de KNWU-website.

“Het NK is euk voor het publiek en voor de sporters om de beste sprinters in eigen land aan het werk te zien. Een mooi moment ook voor de renners om nieuwe tactieken uit te proberen, zich te testen tegenover elkaar. Dingen toe te passen waar je in de wereldbekers niet voor gaat, omdat je daar voor zekerheid kiest.”

Maar een meetmoment zal dit NK niet zijn. “Ik ga hier inderdaad geen enkele conclusie aan verbinden. De één heeft geen wereldbeker gereden in Milton en is alweer langer in training. De ander heeft net de eerste zware arbeid richting de volgende piek pas verricht. Om een selectiemoment van een NK te maken zou je een andere datum moeten hebben. Nu is het een wedstrijd om het publiek te vermaken. Ik heb in de wereldbekers gezien wat iedereen in huis heeft en zal in de laatste weken voor Apeldoorn (28 februari - 4 maart) pas echt knopen doorhakken. Iedereen kan ervan op aan dat ik alle prestaties tot nog toe daarbij ook op waarde weet te schatten.”

Foto: © Sportfoto Uitblinker in het voortraject Jeffrey Hoogland



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl