Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van 't Geloof naar nationale titel puntenkoers

Woensdag 27 december 2017

Track - Marjolein van 't Geloof is in Sportpaleis Alkmaar Nederlands kampioene op de puntenkoers geworden.

De renster van Jan van Arckel wist in de laatste sprint Roxane Knetemann in de stand nog te passeren. Knetemann kreeg daardoor het zilver in handenBrons ging naar Marit Raaijmakers.

Van 't Geloof - die eerder dit jaar al kampioene werd bij de elite-zonder-contract op de weg - wist niet helemaal waar ze aan toe was, toen de laatste sprint door haar werd aangezet én gewonnen. "Ik won twee sprints, maar toen had ik het even lastig. Ik kon de speaker niet verstaan en er staan hier geen standen op het bord. Het viel wat stil richting de finale en toen kon ik de kop pakken. Niemand kwam er overheen. Ik was vooraf blij met brons geweest, maar rood-wit-blauw is natuurlijk helemaal geweldig. Een prachtig begin van het NK Baan, waar ik vier dagen actief zal zijn deze week."

Van 't Geloof ziet het ook als bevestiging dat ze elk jaar sterker wordt. "Ik kan nu echt voor de prijzen meedoen. Zeker nu Kirsten Wild er niet bij is, kan ik in de lange sprints mijn troef uitspelen. Maar dat ik hier tussen deze namen (gerenommeerde rensters als Amy Pieters, Roxane Knetemann en Nina Kessler reden mee, red) kan winnen, dat geeft me wel heel veel voldoening. Volgend jaar word ik prof bij Lotto-Soudal en ik denk dat ik kan concluderen dat mijn vorm dik in orde is en dat ik ook echt klaar ben voor deze stap."



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl