Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

NK Scratch: Wild naar de titel

Zaterdag 30 december 2017

Track - Kirsten Wild heeft in Sportpaleis Alkmaar de nationale titel op de scratch veroverd. De renster van Cylance liet in een lange sprint Marjolein van 't Geloof (tweede) en Lorena Wiebes (derde) achter zich.

Wild gooide zelf halverwege de wedstrijd de knuppel in het hoenderhok met een versnelling. Daarna waagden ook Judith Bloem en Roxane Knetemann een uitval, maar uiteindelijk liep alles samen. In een lange sprint ging de zege toen naar de ervaren Wild.

De Overijsselse koos voor een beperkt programma bij dit NK op de baan, nadat ze een week geleden het NK omnium op haar naam had gebracht. Wild reed in Alkmaar alleen de koppelkoers met Nina Kessler en de scratch. Daarop behaalde ze twee keer het goud.

Wild startte ook dit jaar als de grote favoriete bij de nationale titelstrijd op de scratch. "Maar toch ben ik nooit zeker vooraf. Jonge rensters als Van 't Geloof en Wiebes ontwikkelen zich ook en Amy Pieters en Roxane Knetemann zijn vaste waarden. Ik besloot vroeg aan te vallen om de anderen te testen en wat te vermoeien. Omdat ik waarschijnlijk in de sprint er meer gebaat bij ben als iedereen al eens flink heeft moeten versnellen. Toen Roxane Knetemann ging, wilde ik haar geen halve ronde nemen, maar ook toen moesten de anderen op hetzelfde moment aan de bak. In de sprint kon ik het vervolgens afmaken. Deze titel wil niet zeggen dat ik klaar ben voor het WK, maar natuurlijk is het lekker om te merken dat de vorm goed is. Ik heb wel eens een NK gereden dat het net wat minder draaide, maar nu kan ik tevreden zijn over mijn optreden hier in Alkmaar."

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl