Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nationale keirintitel voor Matthijs Büchli

Zaterdag 30 december 2017

Track - Matthijs Büchli heeft op het Nederlands kampioenschap op de baan de nationale keirintitel veroverd. Het was voor de renner van Beat Cycling Club de tweede titel, eerder won hij op de sprint.

Büchli hield in Sportpaleis Alkmaar  Jeffrey Hoogland van de winst. Carlo Cesar werd derde. Roy van den Berg werd vierde, Stefan Habets vijfde en Sam Ligtlee zesde.

De winnaar was uiteraard erg blij met de zege. "De sprint was een mooie bonus, maar op de keirin word ik vaak als logische favoriet gezien. Mooi dat ik het kon waarmaken. De wedstrijd verliep eigenlijk perfect. Er werd versneld en vervolgens kon ik op anderhalve ronde echt vol doortrekken. Ik zag ze achter me flink knokken voor mijn wiel, maar dat was ook wel weer in mijn voordeel. Over mijn niveau ben ik erg tevreden op dit moment. Ik sta eigenlijk verder dan ik had gedacht. Ik heb het gevoel dat ik weer op een nieuw niveau aan het uitkomen ben, dat ik beter ben dan ooit. Mooi om dat vlak voor het WK in Apeldoorn mee te mogen maken. Ik hoop daar de teamsprint en de keirin te rijden en eventueel de sprint."

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl