Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

NK Baan: koppelkoers voor Havik-Stroetinga

Zaterdag 30 december 2017

Track - Yoeri Havik en Wim Stroetinga hebben in Sportpaleis Alkmaar de nationale titel op de koppelkoers gewonnen. Het duo van Vlasman gaat ook samen aantreden in de Zesdaagse van Rotterdam.

Havik won vrijdag al de nationale titel op de koppelkoers, Stroetinga was een dag eerder derde op de scratch.

Jan Willem van Schip en Dion Beukeboom reden naar een tweede plek. Raymond Kreder en Ramon Sinkeldam eindigden op de derde plek. 

Havik was blij met de zege. "Natuurlijk willen we ons graag laten zien als het madisonkoppel van Nederland, maar het niveau ligt hoog in Nederland op dit onderdeel. Er reden hier meer koppels rond die straks in de Zesdaagse van Rotterdam in actie komen. Ik wist na de puntenkoers dat ik in vorm was en Wim bracht met zijn snelheid nog een extra troef in de strijd." Stroetinga had wat moeite dit NK om zijn baanbenen te vinden. "Dat is normaal na een zwaar trainingskamp op de weg, zoals we in Portugal gehad hebben, maar het is mooi dat we ons hier konden tonen. Normaal had ik een dag nodig om te herstellen van zo'n trainingskamp, nu ik wat ouder ben, kost dat wat meer tijd. Onze tactiek was simpel. Snel punten pakken en daarna proberen te controleren. Ik wist dat we vooral Jan Willem van Schip en Dion Beukeboom niet teveel ruimte moesten geven. En zo konden we het afmaken. We zijn klaar voor Rotterdam."

Foto: © Sportfoto

1. Yoeri Havik-Wim Stroetinga 58 punten

2. Dion Beukeboom-Jan Willem van Schip 46

3. Ramon Sinkeldam-Raymond Kreder 25

4. Cees Bol-Julius van den Berg 245. Pim Ligthart-Jesper Asselman 19

6. Nick Stopler-Melvin van Zijl 9

7. Yentl Ruijmgaard-Mel van der Veekens 5



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl