Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

TDU: Oomen, Gesink en Slagter zijn bij de les

Vrijdag 19 januari 2018

Elite men - In de door Peter Sagan gewonnen vierde etappe van de Tour Down Under waren de Nederlandse klassementsrenners bij de les. Zij eindigden in het eerste peloton.

Gesink kwam als 17e over de meet, Sam Oomen (foto) als achttiende) en Tom-Jelte Slagter als 29e in de uit 35 man bestaande groep.

Oomen pufte na afloop: "Ik heb nog nooit onder zulke hete omstandigheden op de fiets gezeten. In de laatste klim naar Norton Summit blies ik me enigszins op vanwege de hitte. Ik wist aan te klampen en kwam zo in de eerste groep terecht. Maar als er aangevallen werd, kon ik niet volgen. Het resultaat is niet zo slecht, maar ik hoop morgen wel op minder hitte en betere benen."

Gesink is nu zesde in het klassement op veertien seconden van de wereldkampioen, die dus ook de leiding overnam. 

“Het is fantastisch om daar te staan na zo lang eruit te zijn geweest”, zegt Gesink. In het dagklassement had de Varssevelder liever wat hoger gestaan, maar beseft hij zich ook dat dat geen gemakkelijke opgave was. “Door de hitte was het een pittige koers. Het leek vlak en gesloten. Dat kwam doordat iedereen besefte dat er maar een kans was voor een goede klassering. Dat leidde ertoe dat er lang werd gewacht. Morgen zal het niet anders zijn. Ik ga alles op alles zetten voor een korte plek in dat klassement."

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl