Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Olympisch kampioenen en titelverdedigers naar WK Baan

Woensdag 14 februari 2018

Track - De internationale wielerbond UCI heeft bekend gemaakt welke renners er van 28 februari tot en met 4 maart meedoen aan het door Tissot gesponsorde WK Baanwielrennen in Apeldoorn. De deelnemerslijst herbergt veel namen, die op de Olympische Spelen van Rio en/of op het vorige wereldkampioenschap op de baan in Hong Kong succesvol waren.

De Britse selectie kan bij de mannen beschikken over Jason Kenny en Callum Skinner, de nummers één en twee van het olympische sprinttoernooi in 2016. Ook winnaar van het brons Denis Dmitriev uit Rusland is in Apeldoorn van de partij. Kenny won in Rio de Janeiro ook de keirin en treft zijn rivalen Matthijs Büchli uit Nederland (zilver in Rio) en Azizulhnasni Awang uit Maleisie (brons) op de piste van Omnisport. Ook de Britse wielerlegende Ed Clancy is van de partij. Hij is één van de velen die succesvol waren op de teamonderdelen van Rio.

Bij de vrouwen zijn de olympisch kampioenes Kristina Vogel uit Duitsland (winnares van de sprint), de Nederlandse Elis Ligtlee (keirin) en de Britse Laura (Kenny) Trott van de partij. De laatste won het omnium in Rio en treft ook de winnares van het brons Jolien D'hoore uit Vlaanderen weer in de piste. Bij de Belgen zijn ook Kenny de Ketele en Moreno de Pauw present, die de Zesdaage van Rotterdam wonnen dit jaar en favoriet zijn voor de wereldtitel madison.

Eigenlijk ontbreken in vergelijking met Rio met name de wegprofs als Elia Viviani en Mark Cavendish, die momenteel even niet op de piste aanwezig zijn. 

Bij de Italianen treffen we de naam van Rachele Barbieri aan, die vorig jaar in Hong Kong de wereldtitel op de scratch veroverde. Adrien Teklinski uit Polen won vorig jaar de wereldtitel op de scratch bij de mannen en reist ook naar Omnisport af. Met Awang (winnaar keirin) en Dmitriev (winnaar sprint) zijn ook twee titelverdedigers al eerder in dit overzicht genoemd. Andere WK-titelverdedigers die naar Gelderland afreizen eind deze maand zijn Katie Archibald (omnium vrouwen), Elinor Barker (puntenkoers vrouwen) Jolien D'hoore/Lotte Kopecky (madison vrouwen), Cameron Meyer (puntenkoers mannen), Francois Pervis (kilometer mannen) en Morgan Kneisky/Benjamin Thomas (madison mannen).

Foto: © Sportfoto Kirsten Wild treft Laura Trott en Jolien D'hoore in Apeldoorn

 



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl