Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ligtlee ziet WK Apeldoorn als nieuw vertrekpunt

Woensdag 21 februari 2018

Track - Het was nog lang onzeker of Elis Ligtlee mocht deelnemen aan het wereldkampioenschap op de baan in Apeldoorn, maar ze is trots dat ze op de 500 meter mag uitkomen voor eigen publiek.

"Ik had er rekening mee gehouden dat ik er niet bij zou zijn, nadat ik niet aan de kwalificatie-eisen voldeed voor de sprint en de keirin in Minsk, maar zie het als een opsteker dat ik wel in actie kom" zei ze op het persmoment van de Nederlandse ploeg. "Misschien dat er mensen zijn die het een bijnummer vinden, maar zo zie ik het niet. Ik heb na Rio een rotperiode achter de rug en nu ben ik er gewoon weer bij. Het is het begin van een nieuwe periode voor me."

Nadeel van de late toewijzing is dat er geen kaarten meer waren voor de zaterdag dat ze in actie komt op de 500 meter. "Mijn familie moest erg veel moeite doen om nog binnen te komen inderdaad. Maar het is alleen maar mooi dat het helemaal vol zit. Als je de verhalen van Hugo Haak hoort over hoe het publiek daar uit hun dak ging op de tijdsonderdelen tijdens het WK in 2011, zoiets wil je wel mee maken."

Ligtlee gaat zonder concrete verwachting van start. "Je weet nooit wat eruit rolt. Ik hoop er natuurlijk het beste van. Heb misschien wel als voordeel dat ik me helemaal focus op dit onderdeel, waar anderen het erbij doen. Puur trainen op dit onderdeel met het speciale stuur wat erbij hoort. Zegt de bondscoach dat er geen medaille inzit op dit onderdeel? We zullen het zien. Ik ga voor een zo snel mogelijke tijd en dan rolt daar wel een uitslag uit. Het is niet alleen een kwestie van erbij zijn voor mij, als ik er ben wil ik goed zijn. En vanuit Apeldoorn gaan we werken richting de Olympische Spelen in Tokio. Ik heb er veel zin in."

Foto: © Sportfoto-Dick Soepenberg



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl