Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Vroege vlucht leidt tot nationale titel

Woensdag 24 juli 2013

National - Bram Welten heeft dit seizoen met onder meer acht overwinningen en podiumplaatsen al een hele waslijst aan ereprijzen verzameld, maar de wijze waarop de inwoner van Moergestel de nationale titel tijdens het kampioenschap van Nederland bij de junioren in de wacht sleepte, getuige van grote klasse.

,,Dit was mijn zesde nationale titel, maar wel eentje om in te lijsten,’’ uitte de renner uit de veldrijders opleidingsformatie van Sunweb/Napoleon zijn geluk over de dikverdiende zege. ,,We waren al vroeg vooruit en hebben vervolgens kop over kop doorgereden en gecontroleerd. In de laatste bocht gingen die twee andere mannen (Pascal Eenkhoorn en Mitch Groot, DR) onderuit, waarop ik de sprint ben aangegaan. De NK-titel is een beloning van heel hard werken.’’ Nadat Michel Bodegraven en Niek Deelstra na een snel vertrek even snel weer tot de orde waren geroepen, trokken Brunssummer Mitch Groot, Pascal Eenkhoorn uit Genemuiden en Eindhovenaar Max Gulickx met nog liefst zestig kilometer voor de wielen ten aanval. Bram Welten sloot zijn karretje na een gat van 150 meter te hebben gedicht als laatste aan bij het treintje. De ploeggenoten bij TWC Pijnenburg waren het snel eens met het koppel Pascal Eenkhoorn en Mitch Groot (beiden Enertherm-BKCP). Terwijl de leiders als een carrousel ronddraaiden, hielden daarbij de controle over de marge van rond de minuut. Tom Wijkel uit Exloo, Bob Olieslagers uit Rijen en Naaldwijker Noah van der Meer trokken op vier ronden voor de streep met een ware krachtsinspanning aan de bel op jacht naar hun prooi. Doch de vluchters waren gevlogen en bleken niet meer grijpbaar. Drama in de voorlaatste bocht, toen de ploeggenoten Pascal Eenkhoorn en Mitch Groot gezamenlijk onderuit gingen en hun hoop op de nationale titel als sneeuw voor de zon zagen verdwijnen. Eenkhoorn belandde achter Bram Welten en Max Gulickx nog als derde, maar Mitch Groot zag zich voor de toch al hatelijke plaats vier voorbij gestoken worden door achtereenvolgens Noah van der Meer van Westland Wil Vooruit, Bob Olieslagers (TWC Pijnenburg) en Tom Wijkel (De Peddelaars Hoogeveen). De hevig teleurgestelde Pascal Eenkhoorn wenste, wijzend naar zijn verwondingen, geen commentaar te leveren. Max Gulikx deed dat wel. ,,Die tweede plaats was zo mooi, voor mij het maximaal haalbare, want Bram was super,’’ straalde de Eindhovenaar zijn geluk uit. ,,Ik reed op kop, waarop die drie mannen erbij kwamen. Het was nog heel vroeg, misschien wel gekkenwerk, maar we wisselden een hoog tempo af door wat gas terug te nemen. Kwam het peloton dichterbij, schroefden we het tempo weer op, zodat we de controle over de wedstrijd behielden. Maar in de finale werd het toch nog zwaar, zakte de sap in de benen. Toen hebben we afgesproken ieder een man te pakken. Dat we het dan in de finale zo afmaken, is een mooie droom, die werkelijkheid wordt,’’ aldus de slimme analyse van Max Gulikx. Het was overigens de laatste wegwedstrijd van veldrijder Gulikx. ,,Mooie afsluiting toch? Ik rij het komend seizoen voor Telenet/Fidea. Dus ga ik me voorbereiden op een hopelijk mooi veldritseizoen.’’
Uitslag Kampioenschap van Nederland voor nieuwelingen in Acht van Chaam: 1. Bram Welten (Moergestel), 2. Max Gulikx (Eindhoven), 3. Pascal Eenkhoorn (Genemuiden), 4. Noah van der Meer (Naaldwijk), 5. Bob Olieslagers (Rijen), 6. Tom Wijkel (Exloo), 7. Mitch Groot (Brunssum), 8. Tim van der Poel (Bergschenhoek), 9. Marten Kooistra (Jonkerslan), 10. Bas Ottevanger (Groot-Ammers).



Eerder...

National Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl