Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Omloop Nieuwsblad vrouwen: Siggaard wint

Zaterdag 24 februari 2018

Women - De Omloop Het Nieuwsblad voor vrouwen is gewonnen door de Deense Christina Siggaard van Virtu Cycling.

Een eerste echte aanval was op weg naar de Berendries toen Amanda Spratt (Mitchelton-Scott), Elisa Longo Borghini (Wiggle-High 5) en Chloe Hosking (Ale Cipollini) ten aanval trokken. Het trio kreeg circa tien seconden maar daarna troepte een elitegroep samen voorin de wedstrijd.

Na de Berendries waren de drie opnieuw mee in de aanval, ditmaal in gezelschap van Floortje Mackaij (Sunweb), Karol-Ann Canuel, Christine Majerus (Boels-Dolmans), Elena Cecchini (Canyon-Sram), Danielle Rowe (Waowdeals) en Polona Batagelj (BTC Ljubljana). 

Aan de voet van de Muur van Geraardsbergen liep alles weer samen. Op De Muur en Bosberg toonden onder anderen Ellen van Dijk en Annemiek van Vleuten opnieuw goede vorm, maar de tegenwind zorgde ervoor dat alles samenliep. Uiteindelijk sprintte een groot peloton voor de zege. 

Nina Kessler was op de zesde plek de beste Nederlandse. "Normaal een resultaat waar ik heel blij mee zou zijn, maar je bent dan toch dicht bij meer als je zo van voren mee sprint. Ik kwam iets te vroeg in de wind en toen zat de zege er niet meer in. Al met al ben ik heel blij met de vorm die ik kon tonen, normaal duurt het even voordat ik dit vormpeil heb. Maar onderweg raakte ik nooit te ver van achteren en voor de sprint had ik nog wat over."

Jeanne Korevaar werd zevende. "Vooraf hadden we geen renster voor de sprint aangewezen, maar toen duidelijk werd dat het op een massale aankomst zou uitdraaien, besloten we voor mij te rijden. Volgens mijn ploeggenotes maakte ik nog een frisse indruk. Jeroen Blijlevens gaf met de tip niet te vroeg aan te gaan, vanwege de wind die ook bij de finish tegen stond. Ik heb lang gewacht en kon zo mooi van voren eindigen. Vooraf had ik hier zeker voor getekend en ik ben er dan ook zeer tevreden mee."

Ellen van Dijk keek ook met gemengde gevoelens terug op de wedstrijd. "Mijn eigen vorm en die van het team bleken onderweg dik in orde, we reden het veld een aantal keren uiteen, maar de wind stond tegen en niemand wilde echt doorrijden. Dan is het jammer dat we Coryn Rivera niet meer in stelling konden brengen zoals we wilden. We hadden haar bewust achter de hand gehouden als een troef om de koers af te maken. Maar dat lukte niet optimaal. Daarmee bleef het resultaat toch wat achter."

 

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl