Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Groenewegen wint Kuurne-Brussel-Kuurne

Zondag 25 februari 2018

Elite men - Dylan Groenewegen heeft Kuurne-Brussel-Kuurne gewonnen. De renner van LottoNL-Jumbo boekte alweer zijn vierde zege van dit prille seizoen.

Groenewegen wist in een chaotische finale Arnaud Démare van de winst te houden. 

Vluchters probeerden tot het laatst de sprint te ontlopen, maar in de slotkilometer bracht Nederlands kampioen Ramon Sinkeldam de snelle mannen in positie. Het was Groenewegen die profiteerde.

Pim Ligthart werd nog vierde namens Roompot.

Groenewegen dankte zijn ploeggenoten. "“Ik win hier dan wel vrij eenvoudig de sprint, maar de tweehonderd kilometer ervoor waren alles behalve makkelijk. Het was koud en winderig en er werd hard gereden. Na de Oude Kwaremont brak het in stukken en ik zat in het derde gedeelte. De ploeg heeft me perfect teruggebracht. Zo kon ik weer in de positie komen om te winnen. Ook toen Stuyven verder uitliep, zijn we nooit in paniek geraakt. Maarten heeft mij goed geholpen in de finale en ik kon het mooi afmaken. Dit is een heel mooie overwinning en een van en voor de ploeg. Toen ik aanging, wist ik wel dat het vroeg was. Maar er kwam niemand meer overheen. Dat ik hier win, bewijst dat ik het zwaardere klassieke werk ook aan kan. Dit is een mooie bevestiging."

Foto: © Sportfoto/Oscar de Waele

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl